/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 16 juny de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.841 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Retalls de premsa | 12·09·2009

Salvem la Devesa denuncia la manca de transparència en el procés del pavelló

Tapi Carreras |

DIARI DE GIRONA > La plataforma Salvem la Devesa i l’Associació de Veïns del barri-Devesa preparen diferents iniciatives per denunciar la manca de transparència en tot el procés i debat en relació a la possible construcció del pavelló al parc. De moment, s’estan plantejant rebre els membres de la Comissió de Patrimoni, que ha de donar el vistiplau a la construcció de l’edifici a la Devesa, amb pancartes i xiulets el dia que es reuneixin. A les entitats contràries al pavelló ha sentat molt malament que just ara s’hagi decidit que l’arquitecta de l’Ajuntament de Girona, Rosa Maria Cànovas, entri a la comissió.

El debat sobre el pavelló ja dura més d’un any i, segons el portaveu de la Plataforma i de l’Associació, Josep Plazas, s’ha basat en imposicions i considera que tot plegat només ha servit “per anar llençant diners”. Dels tallers participatius sobre el Pla d’usos de la Devesa ja fa més d’un any. Allà, entre molts altres temes, es va debatre quins equipaments hi ha d’haver al parc. Hi va haver diferents posicions i, segons Plazas, els tallers no van acabar servint per res.

El que ha provocat que els representants de la plataforma es posin les mans al cap, però, ha estat el nomenament de Rosa Maria Cànovas com a vocal de lliure designació de la Comissió Territorial de Patrimoni. Cànovas és l’arquitecta municipal encarregada de la zona del Barri Vell i és especialista en qüestions patrimonials. L’arquitecta substitueix en la comissió de patrimoni Josep Fuses, l’arquitecte que signa el projecte de remodelació de l’antic Hospital de Santa Caterina. Segons Josep Plazas, “no s’agafa per enlloc que entri una arquitecte de l’Ajuntament a decidir sobre un tema cop aquest”. Al seu parer, el tema dins de la comissió està tant ajustat, entre partidaris del pavelló i detractors, que l’Ajuntament busca decantar la balança a favor del pavelló. “Esperem que Patrimoni, que vetlla pels béns naturals i culurals, faci la seva feina bé, que és la de protegir precisament el patrimoni. L’Ajuntament defensa els seus interessos, que no sé quins poden ser, però Patrimoni ha de vetllar pels béns cuturals i històrics”, ha sentenciat.

De fet, Patrimoni porta donant voltes a l’aprovació del projecte del pavelló des de fa mesos. El juliol els tècnics de l’Ajuntament de Girona i els redactors del projecte van explicar les característiques de l’equipament als membres de la comissió. La trobada es va produir després que en la reunió de la comissió del juny es demanés més informació a l’Ajuntament. Aquell dia el projecte es va deixar sobre la taula perquè alguns dels integrants de l’ens dels serveis territorials de Cultura no veien clar que aquest edifici esportiu s’hagi d’ubicar al Parc de la Devesa. Hi ha una divisió entre els partidaris i els detractors. Aquest setembre hi ha d’haver una nova reunió. Serà llavors quan els membres de la plataforma pensen esperar-los amb una pancarta i amb xiulets.

L’Ajuntament té reservats uns 2,6 milions € per construir l’equipament esportiu. Però per cobrir pràcticament el finançament encara necessita una subvenció del Consell Català de l’Esport d’almenys 1,2 milions €.

Power-point reivindicatiu i explicatiu

La plataforma Salvem la Devesa està preparant un power-point, on amb diferents imatges es pretén explicar “tot el que està fent malament l’Ajuntament de Girona”, segons va explicar el portaveu de l’entitat, Josep plazas. La intenció és mostrar-ho públicament en una parada a la Rambla Llibertat, a finals d’aquest mes o a inicis d’octubre. En aquesta parada també hi haurà una recollida de firmes. Les singatures no seran per dir no al pavelló, perquè ja es va fer, sinó per protestar per la manera d’actuar de l’equip de govern, sobretot el PSC i ERC, que volen el pavelló. L’altre soci de govern, ICV-EUiA, considera que no és el lloc adequat. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)