/Hemeroteca
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 03 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.462 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Alfons Petit, autor de Gironins al món; Amaranta Gibert, directora, i Anna Pascual, realitzadora, de Pensió completa. Reconstruint el turisme en clau femenina; Eddy Kelele, autor de L'esprint final de Mas; Toni Iglésies, director de Sies.tv i amic d'eldimoni.com; Josep Roca, director de Ràdio Sant Joan, de Sant Joan les Fonts, i director i locutor de Solituds FOTO: CPC-GIRONA/SUSANA FARRERÓSAlfons Petit, autor de Gironins al món; Amaranta Gibert, directora, i Anna Pascual, realitzadora, de Pensió completa. Reconstruint el turisme en clau femenina; Eddy Kelele, autor de L'esprint final de Mas; Toni Iglésies, director de Sies.tv i amic d'eldimoni.com; Josep Roca, director de Ràdio Sant Joan, de Sant Joan les Fonts, i director i locutor de Solituds FOTO: CPC-GIRONA/SUSANA FARRERÓS
: : Hemeroteca > Retalls de premsa, ràdio, tv i internet | 04·02·2012

Sies.tv es proclama guanyadora dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola; eldimoni.com i AraGirona.cat han estat «potents» finalistes

El Dimoni |

La televisió per internet Sies.tv ha estat la mereixedora del premi a la millor informació digital, una categoria que s’ha estrenat en aquesta 3a edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola amb una bona participació: 9 participants amb 10 propostes. El jurat ha valorat “la coherència” de Sies.tv pel que fa a l’ús d’internet i la qualitat dels continguts.

El periòdic-e i el diari digital AraGirona.cat han estat els seus competidores més potents -segons recull la nota de premsa del Col·legi de Periodistes de Girona-, i han quedat finalistes.

Sies.tv

La sèrie de 18 reportatges Gironins al món, d’Alfons Petit, publicats al Dominical del Diari de Girona, ha guanyat la 3a edició dels premis en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita. El jurat ha destacat “la constància, continuïtat i qualitat” d’un projecte que permet als lectors apropar-se “a les vivències d’aquells gironins que viuen fora” de la terra on van néixer. Els reportatges Un empordanès a la cort de Hassan II, signat per Jordi Carreras, i Esclaves de la llibertat, de Tura Soler, tots dos publicats a la Revista de Girona, han quedat finalistes en aquesta categoria, que ha estat la que ha registrat més participació en aquesta edició: s’hi han presentat 21 autors amb 43 treballs.

En la categoria de fotoperiodisme –la segona amb més participació, amb 9 autors i 25 propostes diferents–, el jurat ha elegit com a guanyadora la sèrie L’esprint final de Mas, d’Eddy Kelele, publicada al Periódico de Catalunya, “per la seva profunditat i qualitat”, i n’ha destacat també l’enfocament, “innovador a casa nostra”, en el tractament de la imatge d’un polític. Les fotografies Els joves de l’encenedor, de Pere Duran, i Ryanair es difumina, de Joan Castro, han quedat finalistes.

El premi al millor treball informatiu o divulgatiu en TV ha estat el que ha experimentat l’augment més gran de participants, ja que s’ha passat dels 3 treballs de l’any passat als 9 d’aquest. El jurat ha proclamat guanyador el programa Pensió completa. Reconstruint el turisme en clau femenina, dirigit per Amaranta Gibert i emès pel Canal Català, per “la seva originalitat, encert en la selecció d’imtages històriques, estructura del guió i adequació de la narració”. També ha destacat la tasca de recerca feta i “l’enfoc objectiu del tema del turisme des de la vessant de la dona”. Com a finalistes hi ha el documental Somnis atrapats, de Marc Faro i Anna Teixidor, emès al 33, i el programa El camí gironí de Sant Jaume, de Francesc Ahumada i Jordi Carreras, emès a Televisió de Girona.

El jurat ha decidit nomenar directament el guanyador del premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio, ja que en aquesta edició ha comptat amb només 3 participants. Així, el programa Solituds, emès per Ràdio Sant Joan, de Sant Joan les Fonts, aconsegueix aquest any el guardó. Els integrants del jurat han valorat especialment el fet que “una emissora local faci un treball d’alta qualitat que incideix en la vertebració social en l’àmbit de la gent gran”.

El jurat ha considerat que no es pot atorgar el premi al millor projecte sobre comunicació perquè l’únic treball presentat, tot i la seva qualtitat, “no s’ajusta a les bases”. El premi a la millor iniciativa de comunicació institucional s’ha declarat desert.

Els jurat dels Premis Carles Rahola

El jurat avaluador d’aquesta edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local ha estat integrat per Sílvia Espinosa, professora de ràdio de la Universitat de Girona; Narcís Genís, president del Col·legi de Periodistes de la demarcació de Girona; Vicent Partal, director de VilaWeb; Ramon Rovira, periodista; Lluís Salom, fotògraf, secretari d’Organització i Publicacions del Sindicat de la Imatge UPIFC; Guillem Terribas, gerent de la Llibreria22, en qualitat de president; Oriol Torrellas, tècnic en difusió d’activitats locals de la Diputació de Girona; Jordi López, tècnic de comunicació de la Diputació de Girona, com a secretari (amb veu però sense vot).

Es manté la participació

En aquesta 3a edició les xifres de participants i de treballs han estat molt similars a l’anterior, amb un total de 93 obres i 54 aspirants. Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.

La categoria que ha registrat més participació en aquesta edició és la dedicada al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o en línia, en què s’han presentat 21 autors (un 38,8 % del total) amb 43 treballs, seguida del premi de fotoperiodisme, amb 9 participants i 25 treballs. El premi a la millor informació digital ha rebut 10 treballs presentats per 9 aspirants. A la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o televisió en línia, s’hi han presentat 9 projectes de 8 aspirants. Al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio o ràdio en línia, s’hi han presentat 3 autors amb idèntic nombre de treballs; igual que a la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional. Per acabar, el premi al millor projecte de comunicació periodística ha tingut aquest any 1 sol aspirant.

EL PASSAT DIVENDRES 3 de febrer

Tots els premis estan dotats amb 1.000 €, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 €. La cerimònia d’entrega de premis, organitzada per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, es va celebrar divendres -3 de febrer- al vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, i va ser conduïda per Xuriguera/Faixedas (Carles Xuriguera i Fel Faixedas són actors, exmembres fundadors de Teatre de Guerrilla, que porten més de 15 anys treballant junts en teatre, televisió i ràdio).

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)