/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.460 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Mapa mut del parc de la Devesa PLÀNOL: ARXIUMapa mut del parc de la Devesa PLÀNOL: ARXIU
: : Les hortes > Notícies | 22·11·2016

Salvem la Devesa, encara

Plataforma Salvem la Devesa | Parc de la Devesa

Quim Curbet, 21·11·2016
http://quimcurbet.blogspot.com.es/2016/11/salvem-la-devesa.html

El Punt Avui, 22·11·2016
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/6-urbanisme/1024128-salvem-la-devesa-busca-la-complicitat-de-tot-girona.html

Diari de Girona, 22·11·2016
http://www.diaridegirona.cat/girona/2016/11/22/salvem-devesa-vol-que-parc/815757.html

És sabut per tothom -i els gironins els primers en saber-ho- que el parc de la Devesa és el parc urbà més gran i notable de Catalunya i que està catalogat per la Generalitat de Catalunya com Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Quan va néixer la plataforma Salvem la Devesa ho feia per sensibilitzar la societat gironina -i la d’arreu- al voltant dels seus objectius, un ideari que defensa aferrissadament -i que no deixarà de fer-ho mai, amb valentia- la vigència, la vitalitat, la història d’aquest paradís perdut que els veïns i tots els ciutadans de Girona volem mantenir, dignificar, netejar, endreçar… per a que els gironins del futur continuïn gaudint-lo lliurament i lluitin per conservar-lo com a homenatge a tots els que avui hem lluitat per conservar-lo.

Així de senzill

Un parc urbà que sigui l’orgull de la ciutat de Girona -per a residents i visitants- perquè tothom pugui gaudir-ne, passejar, jugar, fer esport, amb jocs infantils: és així de senzill. I el defensem en la seva total extensió -no volem més retallades-, pel seu valor natural, cultural i com a espai al servei de tots els ciutadans: un parc lliure de privatitzacions, fins i tot de les encobertes via municipal.

Un parc tranquil que respecti totes les normatives mediambientals; endreçat, net i segur. Una Devesa amb un bon manteniment que vigili la salut de l’arbrat i actuï conseqüentment, és així de senzill: estem en contra de la tala innecessària d’arbres, seria/és un assassinat.

Els usos del parc n’han de ser clars, transparents, consensuats… per damunt de tot, lliure d’usos que atemptin contra el seu valor natural, el de la seva flora i fauna. El parc, lògicament, ha d’estar obert a qualsevol activitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient, és així de senzill.

Per la qual cosa, el Pla Especial de la Devesa, que està elaborant i a mans de l’Ajuntament de Girona, ha d’incloure -sí o sí- el futur Pla d’Usos. No s’entendria que un pla i l’altre fossin peces separades -en el seu redactat, en la seva aprovació i/o en la seva aplicació- per a un parc que és únic. És així de senzill.

Alguns dels usos que darrerament -en ocasions, anualment- han ocupat la Devesa no són els més adequats, ni objectivament ni naturalment, per la qual cosa sol·licitem es busquin alternatives als usos distorsionadors que ara es fan al parc i que són venuts com a acceptables. És així de senzill.

 

Trobem a faltar que la memòria definitiva i integra sobre el Pla Especial de la Devesa no es faci pública, el més aviat possible, abans de la seva presentació al #pleGirona de l’Ajuntament. Per que esdevingui un material de discussió, participació i treball sobre la ordenació i els usos finals del Parc de la Devesa.

Reclamem de l’Ajuntament de Girona total transparència i diàleg amb la ciutadania (veïns i veïnes, gironins i gironines) abans de l’aprovació definitiva en el ple del consistori de l’esmentat Pla Especial de la Devesa. És així de senzill! El paradís de la Devesa s’ho mereix.

La plataforma Salvem la Devesa, està integrada per diverses entitats
de la ciutat de Girona que volen defensar els principis esmentats.

Si us sentiu identificats amb aquest ideari,
esperem les vostres adhesions als comptes de correu-e: salvemladevesa@eldimoni.com / salvemladevesa@gmail.com

El Punt Avui, 22·11·2016

http://www.elpuntavui.cat/territori/article/6-urbanisme/1024128-salvem-la-devesa-busca-la-complicitat-de-tot-girona.html

Diari de Girona, 22·11·2016

http://www.diaridegirona.cat/girona/2016/11/22/salvem-devesa-vol-que-parc/815757.html

Quim Curbet, 21·11·2016

http://quimcurbet.blogspot.com.es/2016/11/salvem-la-devesa.html

El Punt Avui, 12·10·2016

> El Pla Especial de la Devesa de Girona, al ple del novembre. És la previsió que va fer el regidor Narcís Sastre en la sessió plenària de dilluns passat. Atribueix el retard a la recerca de consens amb els veïns

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)