/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.459 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Celrà x Palestina FOTO: NICO PALLÀSCelrà x Palestina FOTO: NICO PALLÀS
: : Opinió > El Dimoni a Palestina: «Un viatge al país de l'apartheid» :: Isidre Pallàs | 01·02·2008

Cinquanta persones encenen espelmes a Celrà
en solidaritat amb la població palestina de Gaza

Isidre Pallàs |

Aquest passat dissabte -26 de gener- unes cinquanta persones han manifestat la seva solidaritat amb la població palestina de la franja de Gaza encenen espelmes davant de l’Ajuntament de Celrà, responent a la convocatòria que l’associació Celrà x Palestina havia fet per protestar pels càstig col·lectiu que Israel infligeix a la població palestina.

Els organitzadors han remarcat el fet que hagi estat la dinamita, i no les paraules i les negociacions, la que ha acabat amb el mur de ferro que separa la franja d’Egipte. Han rebutjat una pau que no es basi en la justícia, la retirada israeliana dels territoris ocupats l’any 1967 i el reconeixement del dret dels refugiats al retorn als seus llocs d’origen.

Per altra banda, han remarcat la importància de la solidaritat internacional davant les possibles represàlies que l’exercit d’Israel pot prendre davant el desafiament que ha suposat la voladura del mur que feia de frontera amb Egipte, i que Israel havia construït arran de la segona intifada.

Celrà x Palestina és una organització de base que busca fomentar la solidaritat amb la lluita del poble palestí amb accions informatives, difusió d’informació directa i iniciatives solidàries.

Aïllem l’Estat d’Israel: trenquem el bloqueig a Gaza

La nit de diumenge -20 de gener-, la població de Gaza es va trobar a les fosques, i a punt de perdre el subministrament d’aigua i de veure el col·lapse total del sistema sanitari.

Davant d’aquesta terrible situació, es va convocar la concentració de dissabte, davant de l’Ajuntament de Celrà, amb el lema Aïllem l’Estat d’Israel. Trenquem el bloqueig a Gaza.

El bloqueig que imposa l’Estat d’Israel és un càstig col·lectiu, imposat de forma indiscriminada a una població civil. És, per tant, il·legal, i es mereix una sanció internacional. Veiem, però, que els governs europeus, en lloc d’exigir responsabilitats a Israel, es fan còmplices de les seves accions, en col·laborar amb el bloqueig de Gaza, continuant donant suport econòmic i venent armes a l’agressor israelià.

Exigim que s’aixequi de forma immediata el bloqueig criminal a Gaza, i que s’aïlli l’Estat d’Israel mentre aquest continuï trepitjant els drets humans del poble palestí.

EL PASSAT DIVENDRES 1 de febrer

Nova encesa d’espelmes per Palestina, a la ciutat de Girona

Celrà x Palestina va convocar una nova encesa d’espelmes en solidaritat amb el poble palestí de Gaza i contra el bloqueig que duu a terme Israel a la franja de Gaza, a la plaça del Vi Girona, davant l’Ajuntament de la ciutat, a les 8 del vespre.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)