/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 31 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.459 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge de la concentració de rebuig a l'atac del govern d'Israel, a la plaça del Vi de Girona. Isidre Pallàs, autor d'aquest text, s'adreça als assistents FOTO: MIQUEL RUIZ (FOTÒGRAF PER LA PAU)Una imatge de la concentració de rebuig a l'atac del govern d'Israel, a la plaça del Vi de Girona. Isidre Pallàs, autor d'aquest text, s'adreça als assistents FOTO: MIQUEL RUIZ (FOTÒGRAF PER LA PAU)
: : Opinió > El Dimoni a Palestina: «Un viatge al país de l'apartheid» :: Isidre Pallàs | 01·06·2010

De nit i amb boira

Isidre Pallàs |

Israel va atacar dilluns -31 de maig- a la matinada amb helicòpters, vaixells de guerra i soldats les embarcacions de la Flota de la Llibertat. L’atac es va produir a les cinc de la matinada. Estaven lluny de la costa, entre 70 i 100 milles marines, en aigües internacionals. Israel va abordar a trets els vaixells pacifistes que volien trencar el setge a què està sotmesa des de fa massa temps la població de Gaza. Els militars no tenen cintura, no entenen el joc polític, no coneixen el respecte a la democràcia ni als drets humans.

Israel ha passat una altra línea roja assassinant pacifistes en aigües que estan sota jurisdicció internacional. Aquest atac és un acte de pirateria, és una agressió contra la gent més perillosa per als règims autoritaris, els defensors dels drets humans.

Gent de més de trenta nacionalitats, parlamentaris, advocats, periodistes, gent de totes religions i creences, un supervivent de l’holocaust han vist de prop la mort. La quantitat de morts encara és incerta, setze segons algunes fonts, dinou segons d’altres i desenes de ferits.

És l’hora d’obligar Israel a respectar d’una vegada per totes sota les regles del joc internacional. És hora de les posicions fermes, de trencar les relacions econòmiques i polítiques per acabar amb la impunitat dels criminals. D’exigir l’alliberament incondicional i immediat de tots els pacifistes detinguts. De posar els criminals a disposició del tribunal de justícia internacional. És hora que les autoritats estatals, nacionals i locals deixin de mirar cap a un altre costat i posin per sobre dels interessos econòmics la defensa dels drets humans i la pau.

Quina hauria estat la resposta de la comunitat internacional si el protagonista de l’atac hagués estat l’Iran? Perquè altres pirates, els somalis, han rebut respostes més dures sense haver matat ningú? [El Punt]

Text d’Isidre Pallàs en El Punt. Pallàs és corresponsal d’eldimoni.com

:: ISIDRE PALLàS [31·05·2010]
> Fent proa a Gaza

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)