/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 21 maig de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.815 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El pont del Dimoni (1357) i deu de les seves pedres, protagonistes al Museu d’Història de Girona FOTO: ELDIMONI.COM (2016)El pont del Dimoni (1357) i deu de les seves pedres, protagonistes al Museu d’Història de Girona FOTO: ELDIMONI.COM (2016)
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys | 13·03·2018

L’Ajuntament de Girona canvia l’empresa que farà el pont del Dimoni sobre el Güell

Tapi Carreras | Diari de Girona

L’Ajuntament de Girona ha acabat descartant la constructora que havia guanyat el concurs públic perquè no va poder acreditar prou experiència quan ja s’havien iniciat els tràmits finals de l’adjudicació; l’entrebanc s’ha resolt contractant l’empresa que va quedar segona

L’inici de les obres del pont del de de Ter ha topat amb un entrebanc que n’ha retardat -un xic més- la reivindicada reconstrucció al riu. L’Ajuntament de Girona ja havia iniciat els tràmits per adjudicar els treballs a l’empresa que havia resultat guanyadora del concurs públic obert pel consistori, però s’ha hagut de fer enrere i contractar la constructora que, inicialment, havia quedat segona.

Vista del pont del Dimoni rearmat sobre el riu Güell INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)

Vista del pont del Dimoni rearmat sobre el riu Güell INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)

El motiu d’aquest canvi és que la vencedora no va poder demostrar tenir prou experiència per executar els treballs, com requeria el plec de clàusules de la licitació. El preu de sortida de la licitació era de 510.083 euros i el consistori va rebre cinc ofertes. Tres van presentar ofertes econòmiques bastant semblants, una quarta ja superior i una cinquena notablement més alta. L’estructura s’ha de situar al damunt del riu, i connectarà els carrers Maçana i Mare de Déu dels Àngels / Pere Compte.

En la documentació a la qual ha tingut accés Diari de Girona, es pot observar com la guanyadora, Excavaciones Ampurdán 2000 SL, no ha pogut acreditar «haver executat almenys dues obres de ponts per un import mínim de 400.000 euros». Aquesta societat és la que havia presentat l’oferta més avantatjosa econòmicament (estava disposada a executar l’obra per 397.864 euros) i havia obtingut la millor puntuació del concurs.

En el moment de presentar tota la documentació es va detectar que mancava demostrar la seva solvència en aquest tipus de treballs. Se li va donar un termini per tal que aportés proves, però no ho va poder fer. Per aquests motiu, l’Ajuntament va acabar excloent de l’adjudicació la teòrica guanyadora i va adjudicar els treballs a la segona oferta, l’empresa Salvador Serra SA, que ja ha acreditat tot el que se li demana al plec de condicions del contracte. En aquest cas, el pressupost presentat és de 408.012 euros.

La reconstrucció del pont del és una vella reivindicació dels veïns i les entitats de i de pel seu valor històric, patrimonial i identitari.

El pont, d’època medieval, s’ha de reconstruir mitjançant les restes que se’n conserven, un centenar de dovelles datades del segle XIV (1357) i que es van conservar quan aquest pont es va desmuntar el 1968. El projecte preveu la reconstrucció dels dos arcs laterals, fets amb estreps de formigó, així com les dovelles del segle XIV i la paret de maçoneria tradicional. L’arquitecte Ramon Ripoll Masferrer ha estat l’encarregat de redactar el projecte.

L’estructura unia el, a Girona, amb la vila de de Ter. Les obres de desviació i canalització del riu van causar que el pont es desmuntés el 1968 amb la intenció inicial de reconstruir-lo en un altre lloc, tot i que les pedres van acabar guardades en un magatzem i, durant un temps, en un lateral del Cementiri de. La reconstrucció del pont es va aprovar per unanimitat al ple el 14 de setembre de 2010. Ja ho havia estat també l’11 de març de 1981. Quan Carles Puigdemont va arribar a l’alcaldia, va prometre que el recuperaria.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)