/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 06 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.465 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Vista del pont del Dimoni rearmat des de la plataforma del Col·legi Groc (Escola de Santa Eugènia) INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)Vista del pont del Dimoni rearmat des de la plataforma del Col·legi Groc (Escola de Santa Eugènia) INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys | 12·12·2017

El remuntatge del pont del Dimoni, al gener

Retalls de premsa | Santa Eugènia de Ter

La reconstrucció del pont del és només una de les més de cinquanta obres i projectes urbanístics que el govern de la ciutat de Girona vol fer avançar a partir de l’any vinent, 2018.

L’Ajuntament de Girona destinarà 8 milions d’euros a inversions el 2018 i vol que aquest sigui l’any en què s’engegui la reforma de l’antic cinema Modern, es comenci a materialitzar la transformació de la carretera Barcelona i el remuntatge del pont del. L’alcaldessa va avançar que es redactarà un estudi “per tenir clar” com solucionar el problema de l’amiant sota l’asfalt de la ctra. de Barcelona, que anirà en paral·lel amb l’inici de les obres –aquestes, privades– de la nova Clínica Girona i l’ampliació de l’Hipercor.

La ciutat de Girona viurà d’aquí a poques setmanes l’inici de dues obres molt esperades. Per una banda, la reconstrucció del pont del damunt del riu, a pocs metres de la seva ubicació històrica, a de Ter. Per l’altra, l’edificació de la nova Clínica Girona a la ctra. de Barcelona, a l’entrada sud de la ciutat. Està previst que les dues obres comencin com a molt tard durant el mes de gener.

En el cas del pont del (1357) hi ha previst un període d’execució d’entre nou i deu mesos. El pont es va desmuntar el juliol de 1968; l’any vinent, doncs, farà 50 anys. La reconstrucció del pont del és només una de les més de cinquanta obres i projectes urbanístics que el govern de la ciutat vol fer avançar a partir de l’any vinent.

El regidor d’Urbanisme va posar l’accent en tres projectes. El primer, que ja s’està executant, és la reforma de la Central del Molí. El segon és la construcció de la marquesina entre la Renfe i el TAV, que començarà al gener i s’enllestirà en sis mesos. I el tercer és la reconstrucció del pont del, una obra que també s’engegarà a principis de 2018 i que s’enllestirà entre setembre –Festa Major de de Ter– i octubre.

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona ha dividit les actuacions en dos grans blocs. El primer, que n’inclou el gran gruix, són tots aquells projectes que es materialitzaran al llarg de 2018. És a dir, dels quals o bé se’n començarà l’obra o bé, directament, s’enllestirà. Dins aquest grup hi ha, per exemple, la reforma de la plaça Espanya (Renfe), l’adequació d’un aparcament per a autocaravanes a Domeny o l’ampliació de voreres a la travessera.

Vista del pont del Dimoni rearmat sobre el riu Güell INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)

Vista del pont del rearmat sobre el riu INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)