/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 16 juny de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.841 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge de la trobada FOTO: EMILI JIMÉNEZUna imatge de la trobada FOTO: EMILI JIMÉNEZ
: : Les hortes > Les hortes al dia :: Pla especial de les Hortes | 26·05·2009

Hortolans i veïns es van reunir amb el regidor Ponç Feliu en una trobada convocada per l’AV

AV Santa Eugènia |

El passat dimarts -26 de maig- l’Associació de Veïns va convidar el regidor de Medi Natural de l’Ajuntament de Girona, Ponç Feliu, a participar d’una reunió per tal de parlar de les Hortes de de Ter, amb una assistència d’uns 50 veïns i hortolans.

:: PONÇ FELIU ESCRIU A ELDIMONI.COM
> Les Hortes eugenienques, un espai natural on és indissociable la seva protecció del seu ús públic

Va ser a, a les 8 del vespre, i els temes a tractar van ser: Pla especial de les Hortes de de Ter, la neteja de la sèquia, les hortes com a zona verda i altres inquietuds plantejades pels veïns i hortolans a la trobada.

Ponç Feliu venia acompanyat de tècnics de l’àrea municipal -Ricart i Nicolau Forns- i ha fet una exhaustiva i didàctica exposició del Pla especial de les Hortes de de Ter, especificant el realitzat fins el dia avui i el que queda pendent.

Respecte a la neteja de la segona etapa de la sèquia, va anunciar que es realitzarà properament -en dues fases- fins arribar al límit amb Salt.

Al final, els responsables de Medi Natural han respost a diferents inquietuds i preguntes dels assistents, destacant el tema de la inseguretat i robatoris dels productes hortícoles.

Des de la regidoria i els veïns s’han proposat diferents mesures: ús dels camins i espais de les hortes per part dels veïns, entitats i escoles del barri; presència periòdica dels agents cívics que es troben; identificació dels usuaris; coordinació amb el policia municipal de barri i denuncia davant dels fets delictius que es detectin.

Altres situacions plantejades és l’arranjament i manteniment dels recs i camins, la brutícia generada pels gossos amb propietaris incívics, l’abocament descontrolat de deixalles, l’ús dels camins de les hortes com a drecera per conductors incívics per anar des de la zona dels Maristes a Salt, el soterrament de las línies elèctriques i diferents qüestions relacionades amb el lloguer i la gestió de les hortes de l’Ajuntament de Girona.

Per part de l’AV s’ha fet la demanda de convertir els espais de les hortes en espais verds del barri, arranjant els camins, col·locant bancs, llums i fonts d’aigua potable, així com el disseny de circuits per a gent gran, mainada, etc.

També s’ha demanat reconstruir i destacar els 21 elements arquitectònics que queden a les hortes, com el recent reformat safareig o el pontet del carrer Costabona amb la frontissa. També s’ha plantejat que es promoguin els horts col·lectius per a les escoles i entitats del barri.

L’AV s’oposa al futur vial de les hortes

Per finalitzar, l’AV ha deixat clara la seva oposició al vial de la frontissa sobre les hortes, ja que encara que la seva execució és llunyana, cal fer saber públicament la posició al respecte.

Ramon Macaya Bou és el president de l’AV de Ter

:: PONÇ FELIU ESCRIU A ELDIMONI.COM
> Les Hortes, un espai natural on és indissociable la seva protecció del seu ús públic

:: EL PUNT [02·06·2009]
> Els veïns de de Girona s’oposen al futur vial de les hortes

:: 20·05·2009
> La reforma de la plaça del Barco, amb el regidor Joan Pluma

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)