/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 03 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.462 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Hortes socials a Santa Eugènia de Ter FOTO: AJGIRONA.CATHortes socials a Santa Eugènia de Ter FOTO: AJGIRONA.CAT
: : Les hortes > Retalls de premsa | 20·12·2013

L’Ajuntament de Girona amplia les parcel·les a les Hortes de Santa Eugènia

El Dimoni | Retalls de premsa

L’Ajuntament de Girona incorpora 9.800 m2 més a les Hortes de de Ter, fet que permetrà ben aviat posar a disposició dels usuaris 70 noves parcel·les. Amb aquest augment de superfície es podrà donar resposta a totes les demandes per tenir una parcel·la, de manera que es podrà buidar la llista d’espera.

Recentment, el consistori gironí ha posat a disposició d’entitats socials 27 parcel·les d’horts socials que, sumades a les que s’incorporaran properament, formen 309 parcel·les, amb una superfície de 48.775 m2. Això ha estat possible gràcies al fet que el consistori té dues noves parcel·les en custòdia des del passat mes de setembre.

L’Ajuntament de Girona està treballant per adequar un centenar de noves parcel·les com a hortes i afegir-les a les ja existents, a de Ter. D’aquest centenar, n’hi ha 27 que ja s’han posat a disposició d’entitats socials. Les màquines estan treballant aquests dies per poder posar a disposició dels usuaris una setantena més de parcel·les “ben aviat”.

El regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega, diu que amb les noves parcel·les es donarà resposta a la demanda que hi ha actualment i es podrà buidar la llista d’espera existent.

Més de 300 parcel·les

Les 100 noves parcel·les representen una superfície de 9.800 m2. Un cop fetes, segons els comptes de l’Ajuntament, hi haurà entre 300 i 310 parcel·les, que ocuparan una superfície total de 48.775 m2. Aquest augment de gairebé 10.000 m2 de la superfície destinada a hortes municipals es deu al fet que l’Ajuntament té 2 noves parcel·les en custòdia des del setembre de 2013. El regidor assegura que la voluntat de l’equip de govern és “recuperar i potenciar l’ús hortícola i de lleure d’aquestes parcel·les”. Fàbrega considera l’ampliació “una gran notícia tant per a les persones usuàries com per a la ciutat”, i considera que les hortes poden exercir una doble funcionalitat. Una de social, i una altra d’ambiental. Les noves parcel·les seran gestionades indirectament mitjançant el conveni de col·laboració que hi ha des de l’any 2009 entre l’Ajuntament de Girona i l’Associació d’Usuaris de les Hortes de.

Deu anys d’hortes al sector

L’any 2003 e s va fer un pla parcial urbanístic del sector del Parador del -les 3 parcel·les buides que hi ha al costat dels Maristes- i es va fer la cessió d’un espai lliure adjacent a les hortes per fer-hi horts de nova creació. El 2005 va entrar en vigor un nou Pla especial de les hortes, però fou derogat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tres anys més tard. Actualment s’està tramitant de nou. La intenció del Pla era dignificar l’àmbit a través de la creació d’hortes municipals de lloguer amb un model de gestió compartida entre Ajuntament, usuaris i propietaris, recuperar el paisatge d’horts, definir noves construccions i intervencions ecològiques i paisatgístiques, entre d’altres.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)