/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.460 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge de l'horta comunitària a Santa Eugènia de Ter FOTO: XARXAImatge de l'horta comunitària a Santa Eugènia de Ter FOTO: XARXA
: : Les hortes > Retalls de premsa | 26·07·2016

El govern de Girona aparca el programa d’horts urbans per falta de demanda

Lurdes Artigas | El Punt Avui | Edició Girona

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, ha decidit “congelar” el programa d’horts urbans de la ciutat, perquè considera que “es creava una oferta quan encara no hi havia una demanda acreditada”. Sastre destaca que encara hi ha parcel·les lliures a les hortes de de Ter i que, per tant, l’equip de govern creu que no cal ara per ara crear més oferta en altres zones de la ciutat. Això sí, deixa clar que si hi ha entitats que ho demanen s’analitzarà “cas per cas”. En tot cas, defensa que es tracta d’una “congelació tècnica” de “replantejament” i que l’equip de govern gironí creu “en la bonança social dels horts urbans”.

El projecte d’horts urbans va ser una proposta que va sortir de la Taula Municipal sobre el Canvi Climàtic de Girona amb l’objectiu que els horts urbans no fossin només a les hortes de sinó repartits per tota la ciutat, però mai no s’ha arribat a posar en marxa.

De fet, abans que ara s’hagi optat per aparcar-lo, ja s’havia anat ajornant diverses vegades. L’últim cop que es va posar data per al projecte es va dir que es posaria en marxa el 2015. La idea era buscar a la ciutat diversos solars públics perquè es poguessin convertir en horts urbans. El consistori va començar a buscar zones que fossin aptes i Sastre reconeix que ja s’havien trobat diverses parcel·les públiques repartides per tot el terme municipal que podien esdevenir horts urbans.

Una forta inversió inicial

Sastre subratlla, però, que no n’hi havia prou de trobar espais òptims, sinó que el problema era que calia una forta inversió inicial per preparar-los per poder-hi fer un hort i que per ara no hi ha demanda. Segons Sastre, els càlculs del consistori és que el cost inicial per adaptar cada solar per fer-hi un hort (col·locar-hi tanques, escomeses, etc.) seria d’entre 15.000 i 20.000 €, depenent de la mida de la parcel·la. “Per tot plegat, actuarem en funció de la demanda; si hi hagués entitats que ho demanessin ja s’estudiaria, sempre d’acord amb les possibilitats econòmiques”, conclou el regidor.

Sastre, a més, remarca que l’oferta existent a Girona d’horts urbans és superior proporcionalment a la d’altres ciutats. Així, recorda que a les hortes de hi ha al voltant de 300 horts gestionats entre l’Ajuntament i l’Associació d’usuaris de les hortes de –alguns dels quals encara no estan coberts– quan, per exemple, en una ciutat com Barcelona –que té una població més de setze vegades més gran– n’hi ha només uns 500.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)