/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 16 juny de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.840 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

l'Agenda Llatinoamericana 2005l'Agenda Llatinoamericana 2005
: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 23·09·2004

Setmanes solidàries a Can Ninetes i Sant Narcís

Xarxa Centres cívics |

EL PUNT > Els centres cívics de Girona presentaran durant aquest últim trimestre d’any les primeres Setmanes Solidàries. Exposicions, xerrades, debats o campanyes, entre d’altres activitats, conformaran la programació d’aquesta iniciativa que té per objectiu «donar a conèixer les activitats de les ONG i fomentar la solidaritat i cooperació entre els ciutadans». El centre cívic de de Ter, Can Ninetes, iniciarà la setmana que ve els actes amb dues exposicions i una conferència.

Les Setmanes Solidàries es desenvoluparan entre el 27 de setembre i el 18 de desembre. Cada setmana els actes es programaran en un centre cívic diferent de la ciutat per facilitar l’accés de més ciutadans a aquests actes. Can Ninetes obre el cicle solidari dels centres cívics aquesta setmana que ve. Una exposició sobre els productes del comerç just, una mostra fotogràfica sobre l’efecte mediambiental que suposa la construcció d’un oleoducte al Camerun i dues conferències centraran els actes al centre cívic de.

El dimarts dia 28 de setembre, a partir de les vuit del vespre, es presentarà l’Agenda Llatinoamericana 2005, de la qual s’han editat uns 6.000 exemplars. El dia 30, es farà una xerrada sobre l’impacte que suposa la implantació de multinacionals a Amèrica Llatina.

El regidor Joan Olóriz va ressaltar la importància d’impulsar programes com aquest «per fomentar la cohesió social endins de la nostra societat i la cooperació o solidaritat cap enfora». Del 4 a l’11 d’octubre els actes es faran al centre cívic de, del 18 al 25 d’octubre al centre cívic Onyar, del 3 al 10 de novembre al del Pla de Palau i del 13 al 18 de desembre al del Pont Major. [J. Colomer / Dani Vilà · 25·09·04 · El Punt]

DIARI DE GIRONA > Els centres cívics de Girona acolliran entre el 27 de setembre i el 18 de desembre les Setmanes Solidàries, una iniciativa per fomentar la solidaritat entre ciutadans i donar a conèixer les ONG i entitats relacionades amb la cooperació. La presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2005, una exposició sobre el comerç just o una xerrada sobre l’impacte de les multinacionals a l’Amèrica del sud són algunes de les activitats que es portaran a terme.

El centre cívic donarà el tret de sortida de les Setmanes Solidàries entre el 27 de setembre i el 3 d’octubre. Un dels actes principals serà la presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2005, que aquest any porta com a lema «Despullant el nou imperi». En total se n’han editat 6.000 exemplars. La presentació al centre cívic es farà el proper 28 de setembre a partir de les vuit del vespre.

A banda de l’exposició sobre productes de comerç just també està previst que es faci l’exposició fotogràfica itinerant El Dorado. The Pipeline Project. Amb aquesta exposició es vol sensibilitzar la societat sobre l’elevat preu humà i mediambiental que està pagant la població del Camerún en la construcció de l’oleoducte i qüestiona el model de desenvolupament occidental.

Tallers, exposicions, xerrades, espectacles, campanyes i debats són algunes de les activitats que es desenvoluparan durat les Setmanes Solidàries als diferents centres cívics de la ciutat. El centre cívic acollirà aquestes activitats del 4 a l’11 d’octubre; el centre cívic Onyar del sector est, del 18 al 25 d’octubre; el del Pla de Palau, del 3 al 10 de novembre i el de Pont Major, del 13 al 18 de desembre.

El regidor de Cooperació i Difusió Cultural de l’Ajuntament de Girona, Ignasi Thió, ha destacat la importància d’aquestes Setmanes Solidàries «que dóna una sobreimportància a la solidaritat i cooperació». [23·09·04 · Diari de Girona]

L’Agenda Llatinoamericana es presenta a

DdeG > El Centre Cívic de de Ter ha acollit recentment la presentació de l’Agenda Llatinoamericana per a l’any 2005. La presentació de l’Agenda, que té marcat caràcter antiimperialista, forma part de les Setmanes Solidàries que s’estan fent als Centres Cívics gironins. De fet, el lema de l’Agenda és «Despullant el nou imperi». Enguany es preveu distribuir unes 6.000 agendes arreu del territori. Les següents presentacions seran a la setmana vinent i posteriorment al sector Est, Pla de Palau i Pont Major. Les Setmanes Solidàries dels Centres Cívics inclouen tallers, exposicions, xerrades, espectacles, campanyes i debats. [02·10·04 · Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)