/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 21 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.388 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

> Núria Terés i Jordi Planas en una imatge de la presentació de la campanya 2008 de l'«Agenda llatinoamericana mundial» i les Jornades pel compromís social, novembre de 2007 a L'Estació d'Olot Espai Jove FOTO: ARXIU EL DIMONI> Núria Terés i Jordi Planas en una imatge de la presentació de la campanya 2008 de l'«Agenda llatinoamericana mundial» i les Jornades pel compromís social, novembre de 2007 a L'Estació d'Olot Espai Jove FOTO: ARXIU EL DIMONI
: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 14·11·2007

S’ha presentat la campanya 2008 de l’«Agenda llatinoamericana mundial» i les Jornades pel compromís social, a L’Estació Espai Jove

Jordi Planas / Núria Terés |

El passat dimecres -14 de novembre- es van presentar en roda de premsa les Jornades pel Compromís Social organitzades per la Comissió de l’Agenda llatinoamericana mundial 2008, en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona, i que es desenvolupen del 14 al 27 de novembre.

El coordinador de la campanya a Girona i Catalunya de l’Agenda llatinoamericana mundial, i que va ser membre -el 1977- de la junta de l’AV, Jordi Planas, va aprofitar aquesta presentació de les jornades per destacar quins són els objectius d’enguany de la campanya de l’Agenda: «fomentar la participació ciutadana, crear teixit social i desvetllar la consciència política entre la ciutadania». El coordinador de la campanya ha explicat que aquesta és «oberta, plural i participativa». Planas ha posat també de relleu que tota la campanya es comparteix amb l’Ajuntament de Girona en pla d’igualtat, i ha destacat el fet que hi ha dues persones de Girona que escriuen a l’Agenda 2008: Irene Casellas, periodista; i Josep Maria Terricabras, catedràtic de filosofia a la Universitat de Girona.

Núria Terés, regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona i veïna de de Ter, va destacar que l’ajuntament col·labora amb l’Agenda des dels seus inicis, a l’any 1992. Des d’aleshores i fins ara, la col·laboració mútua entre l’ajuntament i l’Agenda ha anat evolucionant en la mesura que l’àmbit d’actuació de la campanya ha anat creixent. Així, d’una banda, des de la regidoria de Solidaritat i Cooperació es col·labora amb la tasca que l’Agenda duu a terme a la ciutat, i d’altra, també coopera amb el treball que realitza l’Agenda a Bluefields (Nicaragua), ciutat agermanada amb Girona des de fa 20 anys.

Pel que fa a Girona, Terés, ha destacat que l’Agenda i tots els materials que se’n deriven (mapa de Peters, mapa de la vergonya, documentals, exposicions, etc.) són un instrument de sensibilització que es presenta a tots els sectors i barris de la ciutat.

Amb la voluntat d’arribar també a la població més jove, l’Ajuntament de Girona i la Comissió de l’Agenda llatinoamericana mundial 2008 han creat per aquest curs escolar un nou recurs educatiu per als centres de la ciutat: una guia didàctica que pretén ser un apropament dels infants a l’Agenda i als seus valors a través del treball del conte L’Agenda de Don Paulo.

Pel que fa a Bluefields, cal destacar que des de l’any 2003, la Comissió de l’Agenda, la presenta a Bluefields. L’Agenda a Bluefields -com arreu- és una eina pedagògica que ajuda a professors, locutors de ràdio, líders comunitaris i religiosos a crear consciències crítiques i a difondre entre la població quines són les causes dels diferents nivells de desenvolupament econòmic.

EL PASSAT DIMECRES 14 de novembre

Jornades pel Compromís Social / Agenda llatinoamericana mundial
Presentació de l’Agenda a la Universitat de Girona
A càrrec d’Orlando Pineda, Dani Boix i Helena Benito
ESCOLA D’INFERMERIA UdG (c. Emili Grahit de Girona)
11.30 del matí

DIMARTS PASSAT 20 de novembre

Jornades pel Compromís Social / Agenda llatinoamericana mundial
Presentació de l’Agenda a l’Escola d’adults de Girona
A càrrec de Josep Vila, pedagog
Visionat del DVD 15 anys de re-evolució
CFA GIRONA (travessia de la Creu, 1, de Girona)
7.30 del vespre

Jordi Planas és el coordinador de la campanya de l’Agenda llatinoamericana mundial (tel. 616 515 210)

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)