/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 15 maig de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.809 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

INFOGRAFIA: JAUME LLORENS (ELDIMONI.COM)INFOGRAFIA: JAUME LLORENS (ELDIMONI.COM)
: : Eugenials > Veïnes eugenials | 25·10·2017

Intervenció del regidor Manuel Martín al ple per presentar el ‘parc de Núria Terés’, a la frontissa i el ‘Camp del Bèlit’, a Sant Narcís

Manuel Martín | Regidoria delegada de la UMAT | Ajuntament de Girona

Gràcies, senyora Alcaldessa…

Presentem aquí els acords als quals vàrem arribar en la darrera Comissió del Nomenclàtor de Girona:

El primer punt, referent als ponts de la ciutat de Girona que, tot i tenir un nom consolidat en la societat gironina, mai havien estat objecte d’aprovació formal per aquest plenari. Amb l’acte de votació i aprovació d’avui -24 d’octubre- els noms que consten passaran a ser oficials.

El segon punt fa referència a una part dels jardins d’Ignasi Bosch i Reitg, davant del Servei Municipal d’Ocupació (SMO) del carrer de Narcís Xifra, al. La denominació de Camp del Bèlit va ser proposada per l’Associació de Veïns de i va ser aprovada per unanimitat a la Comissió del Nomenclàtor.

El tercer afecta al canvi de tipus de via del disseminat la Creueta per substituir-lo per Grup la Creueta.

I finalment el quart punt, referent al parc de Núria Terés i Bonet a l’espai lliure de la nova frontissa de de Ter a proposta de la Mancomunitat de Santa Eugènia·Can Gibert i aprovada també per unanimitat a la Comissió del Nomenclàtor.

“PARC DE NÚRIA TERÉS i BONET. Veïna eugenial, educadora i lluitadora (1962-2016). Situat a l’espai lliure ubicat al sector de, a la zona coneguda com a nova frontissa de de Ter, i delimitat pel carrer del Costabona i la sèquia, carrer de Manel Viñas i Graugés, carrer de Félix Lope de Vega, travessia de, passeig d’Olot, rotonda del Tren d’Olot, passeig de i carrer del Turó.”

Voldria subratllar la importància i transcendència d’aquests acords. És la primera vegada que la societat gironina pot participar i decidir sobre la nomenclatura dels espais públics de la nostra ciutat d’una manera directa. És la primera vegada que passen per ple acords d’aquesta índole. I és la primera vegada que ho podem fer, gràcies a un reglament i a la voluntat de tots els que conformem aquest Ajuntament entorn a la unitat de la participació ciutadana.

Aquests són els acords traspassats al plenari per la comissió del nomenclàtor però voldria posar en valor el treball que s’ha fet des de la UMAT (Unitat Municipal d’Anàlisi Territorial) i des de la pròpia comissió amb la creació del portal web del Nomenclator de la ciutat de Girona, on es pot consultar informació i plànols de tots els carrers de la ciutat de manera ràpida i directa o la incorporació d’una seixantena de noms al catàleg (graner on emmagatzemar els futurs noms dels nostres carrers). Estem treballant també en un protocol d’actuació en casos de canvis de denominacions. Queda encara feina per fer, en som conscients.

De nou agrair a tots els participants de la Comissió del Nomenclàtor i a tots els veïns i veïnes i entitats de Girona que han participat d’una manera o altra al procés, per fer-lo més ric, més participatiu i més obert.

Gràcies.

 

:: Retalls de premsa > El Punt Avui

> Oficialització del parc Núria Terés, el Camp de Bèlit i el nom de 13 ponts: El ple de Girona va aprovar -24 d’octubre- per unanimitat els primers noms d’espais proposats per la Comissió del Nomenclàtor. Les dues principals denominacions són el parc Núria Terés –inaugurat al setembre–, a de Ter, i el Camp de Bèlit, de tradició popular, a. A més, el ple va oficialitzar el nom de 13 ponts (Font del Rei, l’Areny, l’Alferes Huarte, Pedra, Peixateries Velles, Sant Agustí, Gómez, Pedret, Barca, l’Aigua, Plaça dels Jurats, Font del Bisbe i Pericot). El regidor responsable, Manuel Martín (PSC), va destacar que “és la primera vegada que la societat gironina pot participar i decidir en la nomenclatura dels espais públics d’una manera directa”. Tant ell com l’alcaldessa com els portaveus d’ERC-MES i la CUP van agrair la presència al ple d’amics i familiars de Núria Terés i de veïns de i de.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)