/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 13 abril de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.777 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La Nimfa del Rec, la Gènia DIBUIX: HUEDO!La Nimfa del Rec, la Gènia DIBUIX: HUEDO!
: : Paulo Freire > Notícies | 02·05·2013

La Gènia, la Nimfa del Rec de Santa Eugènia de Ter, enllaça i relliga al carrer un miler de nens i nenes de les escoles pel treball comunitari

Comunitats educatives |

El passat dijous -2 de maig- prop d’un miler de nens i nenes de les Escoles Eugènia, Dalmau Carles, Maristes i Montfalgars, van realitzar una cadena humana pels voltants del nucli de l’antic poble de de Ter.

El motiu d’aquesta acció era significar el treball educatiu conjunt que han realitzat les escoles a partir de la llegenda La del Rec que es va presentar el curs passat. En aquesta llegenda, una nena de la seva edat, la Gènia, acompanya als nens i nenes i les seves famílies a visitar els llocs emblemàtics de la història de de Ter, vinculada sempre a l’aigua, a les hortes, i -com no- al . Es tracta d’un text escrit per l’historiador Jaume Prat i il·lustrat per l’artista Vicenç Huedo que ha tingut molta requesta entre tots els escolars.

Com diu la presentació que en fa el programa La del Rec, una llegenda que ens enllaça i relliga: enllaça a totes les escoles del sector que fa temps que cooperen plegades, enllaça els nens i nenes i les seves famílies, enllaça les generacions de grans i petits, i moltes més coses… I ens relliga a les nostres arrels a la història de de Ter i a la nostra identitat com a poble. Més encara quan aquest any commemoren el 50è aniversari de l’annexió de de Ter a la ciutat de Girona.

L’activitat s’ha acabat amb una concentració als exteriors de l’antiga fàbrica Marfà, on ha tingut lloc l’estrena de la cançó Balada de la Gènia escrita i musicada per l’artista eugenienc Àngel Daban, que els nens i nenes han cantat conjuntament.

L’any passat, pels vols de Sant Jordi, sortia a la llum la publicació de la nova llegenda de: La del Rec. Una nena de, la Gènia de, que a través de la seva història ens explica la història del nostre poble de de Ter.

Aquest curs també, pels vols de Sant Jordi, la del Rec ens ha convocat de nou. Aquesta vegada per fer una acció conjunta totes les escoles: l’Escola Montfalgars, l’Escola, l’Escola Dalmau Carles i l’Escola Marista. Els quatre centres educatius, a partir dels recursos didàctics que es van experimentar el curs passat, hem treballat la llegenda a les nostres aules i amb molts dels nostres alumnes. I per això ara ho volem celebrar i festejar fent una cadena humana i cantant una cançó tots plegats.

EL PASSAT DIJOUS 2 de maig: programa

10h: Sortida de les escoles
10.30: Tothom s’ha de trobar en el punt assignat de la cadena humana
10.40: Realització de la cadena humana en tota la seva extensió (5 min.)
10.45: Reagrupament de tothom a la Marfà
11h: Esmorzar
11.15: Cantada amb l’Àngel Daban de la Balada de la Gènia
11.40: Retorn cap a les escoles
12h: Arribada a les escoles.

Per què una cadena humana?

Perquè volem significar que la del Rec ens enllaça i ens relliga. Enllaça a totes les escoles del barri que fa temps que cooperem plegades, enllaça els nens i nenes i les seves famílies, enllaça les generacions de grans i petits, i moltes més coses… I la del Rec ens relliga a les nostres arrels, com el til·ler centenari, a la història de i a la nostra identitat com a poble.

Cantar una cançó

Perquè estem contents de fer coses junts, perquè estem contents de tenir una nova companya, la Gènia, de la que aprenem moltes coses i perquè estem contents de sentir-nos eugenials participant del nostre barri.

Sentim-nos contents, doncs, de participar en un acte tant compartit i emblemàtic!

Comunitats educatives de les Escoles, Dalmau Carles, Marista i Montfalgars
Acte previst inicialment per al passat dijous -25 d’abril- i suspès per la pluja; traslladat a dijous -2-

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)