/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 06 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.465 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

DIBUIX DE LA COBERTA: VICENÇ HUEDODIBUIX DE LA COBERTA: VICENÇ HUEDO
: : Paulo Freire > Notícies | 06·02·2012

«Ensenyar, aprendre, salvar-se. Lan Daukaia, Lan Takaia, Swakwi Takaia» es va presentar a la Ll22

El Dimoni |

L’Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA), entitat membre de la Mancomunitat·Can Gibert del Pla, ha editat un llibre amb el títol bilingüe català-mískito Ensenyar, aprendre, salvar-se. Lan Daukaia, Lan Takaia, Swakwi Takaia, que vol ser un manifest col·lectiu en favor de l’alfabetització i en favor de la llengua, sobretot les minoritàries, minoritzades i/o en perill d’extinció.

EL PASSAT DILLUNS 6 de febrer

La presentació oficial del llibre va ser el passat dilluns -6 febrer-, a les 8 del vespre, a la Llibreria22 de Girona. Hi varen intervenir Sebas Parra, veí de la Marfà; Núria Terés, veïna de i regidora a l’Ajuntament de Girona; i Quim Curbet, fill del.

El llibre defensa l’educació de totes les persones sense distinció de cap mena i denuncia la injustícia de l’analfabetisme. En la seva redacció han participat una seixantena d’autors i autores: junt a alguns professors, escriptors i periodistes, una majoria de noms més destacats per la seva adscripció a tota mena de lluites, fonamentalment socioeducatives i culturals, i que tots plegats coneixen bé Nicaragua o cooperen amb els somnis del seu poble, des de diferents àmbits. El llibre neix a les terres gironines -a de Ter- i acull mirades d’homes i dones d’arreu de Catalunya, i també del País Valencià, Bilbo, Sevilla i de Nicaragua.

Imatge panoràmica de la Llibreria22 el dia de la presentació oficial del llibre coordinat per Sebas Parra FOTOS: PEP CABALLÉ [copyleft]

Ensenyar, aprendre, salvar-se… és el material central d’una campanya de sensibilització i educació per al desenvolupament que tindrà lloc al llarg dels propers mesos. Es preveu fer una trentena de presentacions arreu de Catalunya i el País Valencià. Les persones que vulguin més informació o participar en la campanya poden dirigir-se a sebasparra(arrova)solidaries.org

Aquesta primera edició d’Ensenyar, aprendre, salvar-se. Lan Daukaia, Lan Takaia, Swakwi Takaia, ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’ACCD de la Generalitat de Catalunya. Paral·lelament, l’Institut Paulo Freire de l’Estat espanyol està preparant l’edició en castellà destinada fonamentalment per a la seva difusió a Nicaragua.

L’AEPCFA és una organització no governamental dedicada a eradicar l’analfabetisme a Nicaragua. Neix l’any 1990 presidida pel mestre Orlando Pineda Flores. El 2005 va introduir el mètode audiovisual Yo, sí puedo que ha permès declarar Nicaragua territori lliure d’analfabetisme. Actualment treballa en l’alfabetització de les comunitats indígenes de la costa sud del Carib, cooperant amb Catalunya, País Basc, Sevilla, Itàlia i altres indrets del món.

:: XEVI SALA [EL PUNT]
> Almenys una revolució

:: MANEL MESQUITA [LLIBRE COL·LECTIU]
> Informació [o In-formació]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)