/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 13 abril de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.777 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El c. Bisbe Sivilla, afectat per les obres del TAV, just abans de les obres de reposició, que assumeix l'Ajuntament de Girona FOTO: J. FERREREl c. Bisbe Sivilla, afectat per les obres del TAV, just abans de les obres de reposició, que assumeix l'Ajuntament de Girona FOTO: J. FERRER
: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa | 11·01·2014

Reurbanitzen el c. Bisbe Sivilla

Jordi Ferrer | El Punt Avui

L’Ajuntament de Girona comença dilluns -13 de gener- les obres de reposició del carrer Bisbe Sivilla, a tocar del Parc Central. El regidor responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas, avança que es tallaran menys arbres que en la previsió inicial municipal, un 61% de la zona arbrada. La primera fase dels treballs, entre l’Estació Jove i el carrer Iberia, s’allargarà uns quatre mesos.

Ribas ha confirmat que representants de l’equip de govern, de CiU, i d’altres grups municipals es reuniran dimecres al migdia amb veïns del c. Sivilla. Les dues parts –indica Ribas– haurien de començar a marcar els arbres que seran tallats en la reurbanització del carrer, valorada en 1,6 milions €. El regidor d’Urbanisme explica que, després de la tala, es plantaran arbres nous, “de creixement ràpid”.

Enuig dels veïns

Però els veïns del c. Bisbe Sivilla, aplegats en l’Associació del Parc Central-l’Estació, estan molestos. Asseguren que l’Ajuntament de Girona no els ha detallat quins seran els arbres sacrificats. Un dels afectats per les obres considera “important” que es mantinguin els pollancres i els àlbers, considerats murs per a la protecció acústica i ambiental. Des de la trobada del setembre de l’alcalde, Carles Puigdemont, i altres regidors i fins ahir, que van rebre un díptic, els veïns del carrer expliquen que ha faltat informació.

De moment, operaris de les empreses que treballaran al sector han col·locat tanques, han fet rases i han protegit alzines sureres amb taulons de fusta. En principi, aquests arbres i les palmeres a tocar de l’Estació Jove haurien de mantenir-s’hi, assenyala Ribas.

A partir de dilluns -13- es perdran una cinquantena de places d’aparcament al carrer Sivilla, les més pròximes al parc. En aquest tram es renova la xarxa de sanejament de les aigües plujanes i també la resta de serveis. Fa dies que es treballa en un col·lector des del carrer Mestre Francesc Civil fins a l’Estació Jove, en un dels extrems del parc Central, afectat des de fa més de cinc anys per les obres del Tren d’Alta Velocitat (TAV).

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)