/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 13 abril de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.777 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler -al centre de la imatge- a la parròquia de Santa Eugènia de Ter FOTO: EL DIMONIL'abat de Montserrat, Josep Maria Soler -al centre de la imatge- a la parròquia de Santa Eugènia de Ter FOTO: EL DIMONI
: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 11·11·2009

«Plantem cara a la crisi!»: continua la campanya de Caritas solidària amb els veïns eugeniencs

Parròquia Santa Eugènia |

Ja coneixem que la crisi és un fet, també, als barris de i del Pla. Ho hem comentat sovint, i ho hem viscut amb el veí de l’escala que ha perdut la feina, o amb la família que prepara la tornada a l’escola.

Aquest passat estiu hem constatat que la crisi no fa vacances. Caritas tampoc. Aquest estiu, Caritas de la nostra parròquia, ha mantingut el seu servei, per atendre una demanda d’aliments que s’ha triplicat en els darrers mesos.

Alhora sabem que la crisi continuarà aquesta tardor i serà dura aquest hivern a venir. Moltes famílies estan arribant a una situació crítica amb poques perspectives de futur.

Per això, el Grup social de la Parròquia de fa una crida a tota la comunitat cristiana, a continuar plantant cara a la crisi! Plantar cara a la crisi cadascun de nosaltres, perquè cada gest, cada cop de mà, és important i necessari. No podem delegar només a unes institucions que ho facin per nosaltres. I alhora plantar cara a la crisi, col·lectivament, en xarxa, conjuntament amb les altres entitats del barri, les institucions i administracions… perquè cada acció que es suma a les altres, multiplica els seus efectes.

Crisi és símptoma de dolor i fracàs d’unes expectatives i d’un model de societat injust i insostenible. Però -alhora- crisi és sinònim d’obrir noves perspectives i generar noves oportunitats. De canviar els nostres cors per construir el Regne de Justícia i Amor que tots anhelem, on tota persona pugui viure digne i plenament.

«Aixequem un pont»

Plantar cara a la crisi, a, és aixecar un pont com ens animava a fer Àngel Daban, el pregoner de la nostra Festa Major d’aquest any. Un pont de solidaritat, de convivència, i de diàleg. Un pont d’il·lusions, d’esperances i de futur. Aixecar un pont d’un món nou. Un pont del que tenim una de les pedres angulars a l’entrada de la nostra església: Casa del poble, per acollir i servir.

L’Onze de Setembre / Parròquia de Santa Eugènia de Ter
Aquest manifest va ser llegit a la missa solemne de la Festa Major de de Ter, presidida pel pare abat de Montserrat, Josep M. Soler i Canals, eugenienc

Grup social de la Parròquia de

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)