/Metròpoli
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 15 maig de 2025 | 3a Època | Edició núm. 16.174 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Pavelló de Santa Eugènia de Ter (2007)Pavelló de Santa Eugènia de Ter (2007)
: : Metròpoli > Girona | 07·10·2011

:: HEMEROTECA LOCAL
Els Plans de govern de l’Ajuntament de Girona 2003-2015; i els resultats municipals barri a barri

El Dimoni |

Pla de govern de l’Ajuntament de Girona 2011-2015

> Pla de govern 2011-2015 [fent clic aquí: pdf]

:: EL PUNT AVUI > CiU de Girona presenta un pla de govern de crisi: anuncia auditories econòmiques i de gestió en algunes àrees i fa balanç dels 100 dies

:: DIARI DE GIRONA > Puigdemont aprofita el balanç de 100 dies de govern per anunciar una auditoria: l’alcalde detalla un pla de govern sense grans inversions

22-M 2011: els resultats electorals de les municipals

> Les municipals barri a barri de la ciutat de Girona:
Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Sant Narcís… [clic aquí]

> Els resultats oficials de la ciutat de Girona (Ministerio del Interior d’Espanya) [clic aquí]

**************************************************************

Pla de mandat del govern de l’Aj. de Girona 2007-2011

> Pla de mandat 2007-2011 [fent clic aquí: pdf]

Pacte de govern de l’Ajuntament de Girona 2007-2011

> 1. Eixos bàsics [fent clic aquí: pdf]
> 2. Consell de la presidència [clic aquí: pdf]
> 3. Cartipàs 2007-11 [fent clic aquí: pdf]

27-M 2007: els resultats electorals de les municipals a Girona

> Les municipals barri a barri de la ciutat de Girona:
Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Sant Narcís… [clic aquí: pdf]

**************************************************************

Pacte de govern de l’Ajuntament de Girona 2003-2007

Els grups municipals del PSC, ERC i ICV-EA, després de l’anàlisi dels resultats electorals del dia 25 de maig de 2003 i d’un procés de diàleg destinat a assegurar la governabilitat de la ciutat, acorden signar aquest document com a Pacte de Govern per al mandat 2003-2007.

Els grups municipals signants fan públic el seu acord sobre els següents punts, que es consideren les Bases del Pacte de Govern i fonamenten el desplegament programàtic posterior:

  • La voluntat de pacte sorgeix de l’anàlisi del resultat electoral que, de manera clara, expressa una majoritària orientació dels votants de la ciutat de Girona cap a un govern d’esquerres i catalanista.

  • El primer valor que els signants considerem que cal fer explícit en el Pacte i defensar després en la pràctica diària és el de la governabilitat de la ciutat.

  • L’orientació programàtica del govern cap als grans objectius compartits que resulten de l’anàlisi dels respectius programes, que són la cohesió social i territorial, el creixement i progrés necessaris sota els principis d’equitat i sostenibilitat i la participació ciutadana.

  • Les legítimes posicions originàries de cada partit, cada un amb el bagatge de vots que els electors li han atorgat, conflueixen voluntàriament en el projecte comú que ens compromet amb el present Pacte, que ha estat elaborat a partir dels importants espais ideològics i programàtics compartits. Com a primera conseqüència pràctica d’aquest compromís ens reconeixem mútuament el dret de cada un dels tres grups a participar amb la deguda representació en la Comissió de Govern i altres òrgans i empreses de l’Ajuntament.

  • Es respectarà el dret de cada força política a realitzar les explicacions pertinents sobre els posicionaments previs en els assumptes de govern -estiguin o no inclosos en el present pacte- i les argumentacions sobre un possible vot diferenciat.

  • Els principis més rellevants que acceptem solidàriament per a un bon desenvolupament d’aquest Pacte de Govern són el de responsabilitat, el de mútua confiança i el de cooperació. Responsabilitat entesa principalment com a compliment acurat dels acords i les previsions programàtiques i com a voluntat d’assumir i explicar quan calgui les raons de les respectives actuacions polítiques. Confiança entesa com a actuació transparent i respecte exquisit a les regles exigibles d’un equip que actua conjuntament al servei d’objectius compartits. Cooperació entesa com a disposició a intercanviar i sumar esforços des de les diferents responsabilitats de govern per a assolir una actuació conjunta eficaç al servei de l’interès general de la ciutat i obtenir els recursos econòmics i pressupostaris per tal de dur a terme les actuacions contemplades en el present Pacte.

  • Els tres grups municipals ens comprometem a coresponsabilitzar-nos solidàriament en relació a les decisions i mesures adoptades pels òrgans de govern que compartim.

El desenvolupament programàtic

La capitalitat de Girona

Ens proposem treballar per reforçar la capitalitat de Girona i millorar la vertebració del territori urbà i metropolità (aeroport, sistema ferroviari, xarxa viària i de telecomunicacions) i l’obertura d’un debat destinat a consensuar projectes d’abast territorial que millorin la connectivitat interna, la competitivitat econòmica, el progrés social, educatiu i cultural.

Tindrem com a prioritat promoure un ens de gestió de l’àrea urbana per a potenciar la prestació de serveis, compartir objectius i activar estratègies comunes sobre aspectes com el transport públic, l’habitatge, la millora d’infrastructures, la concertació del planejament, el suport a la UdG i al Parc Tecnològic, la signatura d’un Pacte Territorial per a l’Ocupació i el desplegament de recursos culturals concertats.

La ciutat de Girona ha estat reconeguda com una de les ciutats en les que més han avançat el reconeixement de la llengua i la cultura catalanes. Construïm entre tots, dia a dia la nostra identitat en un marc de diàleg intercultural i amb vocació europeista, integradora i que permet transmetre valors de pau, solidaritat i progrés social. Aquest valor s’ha de mantenir i incrementar fent de la nostra ciutat un punt de referència dins dels Països Catalans.

La ciutat sostenible

Urbanisme i habitatge

Entenem l’urbanisme com una eina al servei de la cohesió i per a guanyar qualitat de vida sense perjudicar el medi ambient. El desplegament del PGOU ha de permetre desenvolupar aquests objectius i que els nous creixements es duguin a terme amb criteris de cohesió física, social i de sostenibilitat. Volem així donar resposta a les necessitats d’accés a l’habitatge per a joves i persones en risc d’exclusió, de consolidació dels grans espais lliures de la ciutat que configuren la contribució de Girona a una anella verda metropolitana i a donar resposta a les necessitats d’accessibilitat i de mobilitat d’una ciutat com la nostra.

Reclamarem de la Generalitat de Catalunya una actuació més decidida en matèria d’habitatge a la ciutat i a l’àrea urbana de Girona, atès que és competència seva i ha estat històricament gasiva en mitjans. Ens proposem emprar tots els instruments que el desenvolupament del PGOU o la legislació i les polítiques urbanístiques permeten per a la creació d’habitatge de protecció oficial en les reserves de sòl públic i privat a la ciutat, i assegurarem que en el sòl privat, les previsions d’habitatge d’aquestes característiques es desenvolupin amb caràcter prioritari. Pretenem desenvolupar especialment l’allotjament de lloguer destinat a joves i gent gran i fomentar la rehabilitació d’habitatges; ens comprometem a promoure un mínim de 300 habitatges de protecció oficial, la meitat de lloguer, al final del mandat.

Actuarem per a evitar amb tots el mitjans possibles, l’escalada de preus a l’habitatge no només facilitant la creació de nous habitatges, sinó també evitant que aquests esdevinguin una forma d’inversió i romanguin buits. En aquest sentit caldrà estudiar una fiscalitat que taxi la tinença d’habitatges sense ús.

Treballarem per millorar les infrastructures de la ciutat i de tota l’àrea metropolitana, de manera que el sòl disponible, avui en suficient quantitat en el conjunt de municipis, apte per ser urbanitzat formi un conjunt, molt respectuós amb l’entorn, que doni resposta a les necessitats de creixement residencial, industrial, comercial i de dotacions de tota l’àrea. Per això promourem un ens -i instarem a la Generalitat Catalunya per al seu reconeixement- que vetlli per un creixement ordenat i de qualitat en tot aquest territori.

Serem exigents en la qualitat de l’habitatge i del medi ambient. I en aquest sentit s’ha de construir però no a qualsevol preu. Hem de treballar per un planejament global i per una edificació de qualitat que promogui iniciatives públiques i privades aplicant el Segell Verd per aconseguir que l’habitatge, i en especial el protegit d’iniciativa pública, reculli els criteris més avançats en l’estalvi energètic i en la qualitat constructiva. També cal que les energies renovables esdevinguin tan usuals com l’aigua corrent o el clavegueram i per això una nova ordenança haurà de permetre la implantació de tecnologia termosolar en els nous habitatges. En aquesta línia volem avançar que els habitatges de promoció municipal que s’han de construir en els propers anys s’adaptaran als criteris de qualitat marcats pel Segell Verd.

Comunicacions i accessibilitat

Davant del repte de l’arribada del Tren d’Alta Velocitat (TAV) vetllarem per la seguretat de les persones, dels habitatges, i del patrimoni cultural i urbà i del medi ambient mitjançant la creació d’un servei tècnic que atendrà les possibles reclamacions de les persones afectades. Redactarem el Pla Especial del Sistema Ferroviari que ha de garantir una correcta solució dels espais alliberats per a destinar-los a espais lliures, equipaments al servei d’una mobilitat col·lectiva sostenible i una correcta connexió amb la trama urbana existent.

Per tal de completar el sistema viari de la ciutat, per a descongestionar les principals artèries, fer més accessibles els barris de Girona i pacificar el trànsit, durem a terme amb caràcter prioritari amb el Ministeri de Foment, ACESA i la Generalitat les negociacions oportunes per a millorar les grans vies que connecten Girona amb el conjunt del país. Ens proposem desenvolupar el sistema d’aparcaments, estudiar la possibilitat de generar-ne de dissuassoris al nord i al sud de Girona, a l’hora que replantejarem les places d’aparcament rotatori en superfície al centre de la ciutat en favor d’un augment de les zones de càrrega i descàrrega i d’espai per als vianants. En els nous plecs de condicions d’aparcament subterranis incorporarem clàusules destinades a facilitar aparcaments per a residents de manera que alliberin espais ocupats per aparcament en superfície.

Promourem el Pacte per a la Mobilitat Sostenible, concertat amb tots els agents socials implicats, en el que es prioritzaran els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta. Ens proposem millorar la mobilitat de vianants i afavorir l’activitat comercial ampliant voreres, millorant enllumenats i vials i estudiar zones de possible ús preferent per a vianants, especialment a l’Eixample de la ciutat i en altres barris on la vialitat ho permeti. Revisarem i desplegarem el Pla Bàsic de Carrils per a Bicicletes, per a facilitar les connexions prioritàries entre barris amb especial atenció a la connexió entre els centres de Salt i Girona. Potenciarem el transport públic urbà revisant els itineraris actuals, creant-ne de nous i millorant les freqüències. També estudiarem la substitució del sistema tarifari per viatge per un sistema tarifari diari i la informatització dels temps d’espera. Pel que fa al transport públic ens proposem treballar amb els municipis veïns i amb la Generalitat de Catalunya per a crear l’Autoritat Única del Transport, per a millorar freqüències, recorreguts i flota, facilitar la intermodalitat i, mitjançant les noves tecnologies, donar prioritat de circulació al transport públic. Negociarem amb RENFE i el Govern de l’Estat poder disposar d’una autèntica xarxa de rodalies al servei de l’àrea urbana.

Seguretat ciutadana

Entenem la prevenció com la millor política per a garantir la seguretat i la millor prevenció passa per poder viure en barris i entorns amables, dotats de serveis i amb una major presència de la policia de proximitat. Treballarem perquè el Govern de la Generalitat atorgui major capacitat a la Junta Local de Seguretat per a definir criteris d’actuació.

Medi ambient

El Medi Ambient serà un eix fonamental de l’actuació municipal que es desplegarà i s’aplicarà de forma transversal, assumint, des de totes les regidories, conceptes de sostenibilitat.

Vetllarem per un entorn natural agradable i ben conservat; assegurarem la preservació i potenciació dels diferents espais naturals; una ciutat ambientalment sana i amb biodiversitat és una ciutat amb una major qualitat de vida.

Definirem un Pla de Residus que combini gestió, educació i bones pràctiques per tal de maximitzar el reciclatge fins, com a mínim, complir amb els objectius establerts en el Pla de Gestió de Residus Municipals 2003-2006 aprovat pel Parlament de Catalunya, amb la voluntat de superar-lo en el futur per poder arribar a sistemes econòmicament sostenibles alternatius a la incineració.

Valorarem la repercussió ambiental dels grans projectes urbanístics o les infrastructures que puguin tenir un elevat impacte a fi i efecte de cercar les alternatives més adequades atenent als principis de sostenibilitat.

Impulsarem la protecció dels espais naturals de la ciutat, mitjançant els respectius plans especials, amb atenció singular als espais més freqüentats com les Hortes de de Ter.

Desplegarem l’Agenda21 Local amb un ampli procés de participació ciutadana, per a avançar cap a una ciutat ambientalment més sostenible que afronti els grans reptes globals que necessiten de solucions locals. En aquest sentit impulsarem la introducció de criteris ecològics en les polítiques fiscals que afectin àmbits com l’aigua i els béns immobles, potenciarem les energies renovables a través d’una ordenança i mitjançant una agència local d’energia que n’informarà i que amb la col·laboració d’altres institucions, pugui dur a terme la facilitació de projectes i subvencions.

Progrés econòmic i estímul a la iniciativa

Entenem que cal garantir el creixement econòmic per tal de disposar de capacitat de millora i de progrés compartit per tothom. Això implica que el paper fonamental que ha tingut el sector públic en el passat haurà d’anar acompanyat en el futur per un major protagonisme del sector privat. Cal promoure un canvi important en l’oferta de serveis privats d’elevat valor afegit que permeti impulsar una nova etapa d’expansió econòmica; el sector terciari s’haurà de modernitzar i incorporar els serveis avançats que necessita la indústria de la nostra demarcació; caldrà potenciar el sector comercial i turístic i assegurar els mecanismes de transferència de coneixement i tecnologia. En l’àmbit del comerç intern s’afavorirà el de caràcter urbà i tradicional.

Ens proposem liderar des de l’Ajuntament, el procés d’adaptació de la nostra economia, aprofundint en el model de ciutat econòmicament dinàmica i socialment més justa. Impulsarem mecanismes de debat i participació de tots els agents econòmics i socials tant de la ciutat com de la demarcació. Promourem la renovació del consens sobre el model de ciutat de manera que en contempli els aspectes territorials i la definició dels sectors de futur de la ciutat. Millorarem els instruments de promoció de l’ocupació i qualificació de la mà d’obra i assegurarem l’accés al mercat de treball d’aquelles persones amb majors dificultats per a disposar d’activitat continuada.

La ciutat i les persones

Cultura

Ens proposem actuar reforçant les accions que assegurin el desenvolupament de l’extensió cultural a tots els sectors de la ciutat amb especial atenció als barris i col·lectius que es troben més distants de l’activitat cultural. Ens proposem desenvolupar accions vinculades sobretot a obtenir major rendibilitat cultural dels equipaments existents, a fomentar la divulgació i els nous públics i a donar suport a la creació que té la ciutat com a espai de referència. Serà prioritari el desplegament de la xarxa de biblioteques i de centres cívics a Taialà i al Barri Vell i de Centres destinats a l’Art Digital, la creació musical, en arts escèniques i a les arts visuals.

Es farà especial atenció a potenciar la cultura entre els joves mitjançant un centre cogestionat que aplegui les iniciatives individuals i col·lectives.

Per tal de fomentar la cultura i l’associacionisme treballarem per l’augment de la programació local a l’emissora municipal, explorant totes les possibilitats que el present conveni de gestió permet.

També seguirem treballant i intensificant les accions previstes al Pla de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Girona i cooperant amb el Consorci de Normalització Lingüística i l’Escola d’Adults en l’extensió de l’ús social del català a la ciutat.

Educació

Entenem l’educació com a part de les polítiques que actuen per a assegurar la igualtat d’oportunitats. Això implica disposar d’una oferta suficient d’escola pública –especialment en educació infantil i mitjançant la creació d’almenys dues noves escoles bressol a Mas Quintana i a- i en cas de disposar de nous recursos, una tercera al centre de la ciutat, millorar-ne la qualitat i promoure la participació de tota la comunitat educativa. L’entenem també com a part de les polítiques que serveixen per a eixamplar el compromís sociocultural dels serveis educatius i amb capacitat transformadora, és a dir una educació que passa per una permanent acció transformadora de les persones i de la societat. Per servir aquesta idea, i compromesos amb l’ideal de “ciutat educadora”, cal proposar i realitzar polítiques que aportin permanentment coneixement i recursos als plantejaments transformadors, que volen implicar la ciutat en la vida i els processos educatius i l’educació en el coneixement i la vivència de la ciutat sencera.

Esports

L’esport és un instrument essencial per la cohesió social de la nostra ciutat. L’esport continua sent competició però també és un element educador i afecta les polítiques de serveis socials, a les d’integració i igualtat, a les de sanitat i salut o a les de cultura. Parlem de l’esport que transmet valors, que millora la salut, la participació, la solidaritat, que millora la nostra autoestima. L’esport que permet que millori el nostre teixit associatiu: els clubs esportius de la ciutat.

Garantim des d’aquest pacte la possibilitat d’ accés de tota la població a la pràctica esportiva i física transmissora de valors positius, equilibrats i de qualitat amb independència de la procedència, condició física, edat i nivell socioeconòmic.

Participació

La ciutat s’ha dotat d’instruments de participació com són els consells sectorials i les taules territorials que ens proposem potenciar i reforçar amb mitjans, millorant-ne la representativitat i la seva implicació en l’elaboració de propostes prèvies a la presa de decisions. També ens proposem promoure les tasques, funcions i reconeixement de la figura de la defensora del ciutadà i fer-la més present a la vida cívica. Ens també proposem reforçar el teixit associatiu i aprofitar al màxim els avantatges que ens permeten les noves tecnologies pel que fa a les relacions directes entre els ciutadans i l’ajuntament.

Volem de manera explícita aprofundir en aquest sistema destinat a assegurar la participació dels ciutadans i ciutadanes en la cosa pública, per fer de la política una pràctica quotidiana més prestigiada. Per aquesta raó i amb la voluntat que Girona esdevingui ciutat de referència en aquestes pràctiques adreçades a millorar la participació, crearem noves fórmules que la facilitin, especialment dels joves i la gent gran amb sengles òrgans. Endemés s’endegaran institucions com la consulta popular, l’audiència pública, la iniciativa popular i l’oficina de debats. Per a la gestió dels conflictes es crearà l’assistència jurídica i es fomentarà el Tribunal d’Arbitratge. La seva regulació es farà dins el termini màxim d’un any i, si s’escau, s’integrarà al ROM.

Volem que el nostre Ajuntament funcioni, cada vegada més, de forma eficient, interactiva, transparent i personalitzada; que sigui un espai públic on l’accessibilitat tingui formes diverses per a una ciutadania que també és diversa; que sigui integrador i capaç de satisfer els interessos dels gironins i les gironines; que faciliti la participació i l’accés a qualsevol recurs en igualtat de condicions per a tothom. Impulsarem i popularitzarem l’Ajuntament Virtual i estendrem l’us d’instruments com les cartes de qualitat i les carta del ciutadà al conjunt de la nostra administració, com a sistema per a establir els estàndards de qualitat coneguts per als ciutadans i ciutadanes que els empren. Ens proposem també fer del treball transversal una constant en l’acció municipal que asseguri major agilitat i integralitat de les accions.

Polítiques socials

Ens proposem desenvolupar els serveis socials de l’Ajuntament de Girona a partir de l’organització d’equips que treballen amb una gran proximitat a la població i amb una orientació proactiva (a partir del coneixement de les situacions socials, articulen programes i projectes d’atenció, enlloc d’atendre només les demandes formulades), distribuïts per territoris i no per sectors de població, de manera que permet que les respostes puguin atendre’s no només a nivell individual, sinó també comunitari i territorial i prioritzant la perspectiva integradora, que busca l’autonomia de la persona, defugint les actuacions assistencialistes, que generen dependència dels serveis.

Dins d’aquest marc, volem avançar en diversos sentits. Els canvis en les estructures familiars, que no afecten un únic sector de població sinó a tots en general, exigeixen noves respostes, com ara per als adolescents en risc que requereixen d’una oferta alternativa a l’oci de consum o l’evolució demogràfica de la ciutat, que comporta un increment continuat de la taxa d’envelliment, ens comporta nous reptes que hem de saber assumir: Més qualitat de vida per la gent gran, atendre les persones grans en situació de necessitat i dependència i més qualitat de vida per a la infància i la família.

Considerarem també un tret clau de la nostra actuació treballar per de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, assegurar serveis i accions al servei del suport a la les famílies per a conciliar els ritmes de treball, oci i vida ciutadana i fomentarem les accions adreçades a facilitar l’emancipació dels joves i la seva participació a través del Senat dels Joves.

Solidaritat i cooperació

Situem com a eix principal la necessitat d’avançar cap a una autèntica societat cohesionada i solidària. Volem treballar per a una Girona solidària, que lluiti contra l’exclusió, la defensa dels drets humans, la igualtat de gènere, la sostenibilitat del nostre desenvolupament, l’eradicació de la pobresa i l’enfortiment de les democràcies. És cert que necessitem una resposta global a molts dels problemes que afecten al sud, però és important la resposta local. Resposta que marcarem conjuntament amb el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació amb l’estratègia, els programes, les campanyes de sensibilització a la ciutadania, la cooperació amb altres àrees de l’Ajuntament, els diferents agents locals, concert amb altes administracions supralocals, el foment de l’associacionisme, el treball en xarxa. Incrementarem gradualment la partida pressupostària del 0,7% destinat a cooperació, amb un 0,05% anual fins arribar al 0,3% que es destinarà principalment a accions de foment de la sensibilització ciutadana per a la pau i la solidaritat aquest fons serà gestionat amb el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.

Tanmateix i en coherència amb aquest principi a favor de la pau, l’Ajuntament considerarà la declaració de banca ètica –aquella que declara que no inverteix en armament ni en activitats econòmiques que no respecten els drets infantils ni degraden l’ambient- com a criteri a valorar a l’adjudicació dels contractes financers municipals. També oferirà assessorament legal per als ciutadans que en ús de la llibertat de consciència vulguin exercir l’objecció fiscal a despeses militars.

Atendre la immigració i els seus efectes

Girona està essent en els darrers anys punt d’arribada de fluxos migratoris que arriben cercant oportunitats de treball, atrets pel dinamisme de la nostra economia. Aquesta arribada de nova població és un element fonamental per mantenir el nostre ritme de creixement econòmic, i alhora un repte per a la nostra cohesió social. Les administracions públiques hem de posar les condicions per afavorir una bona incorporació d’aquesta nova població, minimitzant els riscos que pugui suposar per la nostra cohesió i maximitzant les oportunitats que implica.

Impulsarem els serveis de mediació municipals, per facilitar l’accés de la població immigrada als serveis ordinaris en igualtat d’oportunitats, evitant el risc que pot comportar la creació de serveis específics. Coordinarem sistemes de voluntariat que facilitin el contacte amb la cultura i la llengua catalanes de les persones nouvingudes.

Endegarem un protocol d’acollida que informi les persones nouvingudes dels serveis existents per a la recerca d’habitatge, feina, aprenetatge de la llengua i la cultura i informi dels drets que adquireixen com a nous ciutadans gironins.

Atendrem des dels serveis ordinaris les necessitats de la població nouvinguda de la mateixa manera que es fa amb la població autòctona, i amb les adaptacions que calgui. Això significa seguir treballant transversalment des de tots els departaments municipals, amb especial incidència en els serveis d’acollida i d’informació ciutadana: a nivell central l’oficina d’informació i a nivell territorial les unitats de serveis socials.

Instarem els diferents departaments de la Generalitat que tenen competència sobre temes que afecten la incorporació de la població nouvinguda perquè adeqüin la seva oferta de serveis a les necessitats que la nova realitat exigeix.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada