/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 01 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.340 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge de la trobada amb l'Alter Tour a l'Ateneu Eugenienc FOTO: ANNA CRAIXUna imatge de la trobada amb l'Alter Tour a l'Ateneu Eugenienc FOTO: ANNA CRAIX
: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 16·07·2017

L’Alter Tour arriba a l’Ateneu Eugenienc

Engràcia Casellas | Membre de PAH Gironès

Els passats dies 13, 14 i 15 de juliol, quan els rostolls decoren les vores dels camins i sembla que enlloc no hi ha més vida que la que la letargia estiuenca ens deixa sentir, a de Ter hi ha hagut un petit sisme. Entenguem com a sisme allò que fa que es somogui la Terra. Un moviment intern que a voltes promou canvis i que deixa darrere seu un nou aspecte que pretenem que sigui perdurable.

Un grup dels ciclistes dels 350 que conformen l’Alter Tour* ens ha visitat. Han volgut venir a Catalunya per conèixer com ho fem per remoure consciències. Des de moltes vessants, en xarxa, assembleàriament i amb l’objectiu bàsic de treballar pel bé comú. Transformant dia a dia la realitat amb la feina després de la reflexió. Sumant campanyes que una rere l’altra podem assegurar que són les que fan de la Terra un món més just i sostenible.

El dijous -13 de juliol- a la tarda rebíem els valents que, tot i la calor, travessaven les línies fictícies de la frontera que separen les persones i que ens volen aïllades les unes de les altres. L’arribada va ser tranquil·la i un cop asseguts en el magnífic Ateneu Eugenienc i aparcades les bicicletes, decidíem entre totes què era el que més ganes tenien de visitar. Humilment van escollir les hortes i el Ter, lluny de les visites turístiques a la ciutat capital de la comarca.

El divendres -14 de juliol- al matí, un grup de companyes de l’Ateneu Eugeninec es van desplaçar amb l’Alter Tour per fer les visites. La força de la lluita compartida es va materialitzar just divendres a la tarda en una assemblea per donar a conèixer cada una de les entitats** que hi vam participar. La PAH vam convocar a les entitats que, segons el perfil que volien saludar, van poder venir a la trobada. Entitats ecologistes, entitats en lluita pel dret a l’habitatge i en lluita per la sobirania energètica i totes les sobiranies.

Des del defensar el dret a decidir de cada poble a mantenir i desenvolupar els seus aliments tenint en compte la diversitat i la identitat, al dret i el deure a preservar el nostre entorn, aturar els projectes destructors de prospeccions, fràcking, les campanyes del No a la MAT, divulgar i combatre el nou gasoducte de MIDCAT, la defensa del Ter, a la denúncia de les elèctriques, a la banca i els grans poders financers i de les polítiques excloents dels drets bàsics de les famílies i tot el que ens comporta com a persones.

No ens acomplexa dir que ens vam sentir orgulloses de poder oferir tants contactes als visitants. D’una trobada que prevèiem íntima, més d’una dotzena d’entitats van presentar els seus projectes i vam poder conèixer el seu funcionament i i petites grans victòries en la lluita.

Aquest petit espai que és l’Ateneu Eugenienc vibrava d’energia continguda a cada ponència i encomanava la força i l’esperança de la revolució.

Després de quasi tres hores de xerrada vam agrair l’esforç de totes i ens vam encoratjar en les lluites individuals que condueixen a la lluita comuna, un món més just, més solidari, més sa i més noble, lluny d’interessos privats i en defensa dels drets sobirans i en contra del poder repressiu sobre les persones i del nostre món.

Per celebrar aquest final de festa, vam rematar l’acte amb un sopar a la plaça, com ens agrada fer-ho a. Amb un bon àpat i música oferta pels joves que participen a l’Ateneu i que volen també mostrar que un altre món és possible. Juntes.

Gràcies a tothom però sobretot, gràcies a l’Alter Tour per ajudar a trobar-nos i gràcies de Ter per ser el nostre espai, el punt d’unió. No serà la darrera trobada, segur.

Com a amfitriones de la trobada, PAH Gironès hem procurat que es trobessin còmodes, hem fet de mitjanceres en unes visites al nostre espai físic, als carrers, les places, les hortes, el Ter i finalment no hem estat més que mers aliades d’una experiència fantàstica. Vam remoure un xic i tot va prendre forma. Benvinguts aquests sismes al nostre entorn.

Ha estat un honor i… Fins a l’any vinent!

*Alter Tour: http://www.altercampagne.net
Alter Tour a Girona: http://www.altercampagne.net/?page_id=4917&route=157
**Entitats:
Ecologistes en Acció / Federació d’entitats ecologistas: http://www.ecologistesenaccio.cat
Naturalistes de Girona: http://www.naturalistesgirona.org/ca
Aigua és vida: http://www.aiguaesvida.org
No a la MAT: https://noalamatgirona.wordpress.com
Resposta al Midcat: http://gasoducte.blogspot.co.uk
Xarxa per a la Sobirania Energètica: http://xse.cat
Ecologistes de Catalunya: http://ecologistes.cat
Massa Crítica: https://www.facebook.com/MassaCriticaGirona
Les elèctriques ens roben, què fas aquí parat?:
https://www.facebook.com/Les-electriques-ens-roben-que-fas-aqui-parat

AV Santa Eugènia: https://www.facebook.com/AVSantaeugenia
Ateneu Eugenienc: https://www.facebook.com/pages/Ateneu-Eugenienc
PAH Gironès: https://pahgirones.wordpress.com
Eldimoni.com: http://www.eldimoni.com

1
Tinc més informació
Comentaris

Una resposta a “L’Alter Tour arriba a l’Ateneu Eugenienc”

  1. isabel ha dit:

    Com a veïna de Santa Eugènia he tingut el plaer d’assistir i d’ajudar a aquest grup que ens ha vingut a visitar, he trobat molt interessant que altres grups d’Europa ens coneguessin i poder estar situada, una altra vegada, en el mapa com a poble-barri dintre dels camins de la transició/les chemins de la transition… Bon voyage à mes compagnons… Merci a touts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)