/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 01 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.340 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge dels participants a l'acte del Barri Vell de Girona FOTO: XDSUna imatge dels participants a l'acte del Barri Vell de Girona FOTO: XDS
: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 09·06·2017

Els abusos de les elèctriques

QUEFASAQUIPARAT@ELDIMONI.COM | Centre cívic del Barri Vell de Girona

El passat dimecres -7 de juny- es va dur a terme al Centre cívic del Barri Vell de Girona la xerrada-col·loqui Els abusos de les elèctriques, organitzada per la Xarxa pels Drets Socials (XDS) i la campanya veïnal Les elèctriques ens roben, què fas aquí parat?, amb la col·laboració de la campanya antirepressiva T66 Judici de Molta Alta Tensió.

L’acte va comptar amb el testimoni de Jordi Navarro, activista ecologista que ens va explicar la llarga trajectòria de lluita contra la MAT a les comarques gironines. Una lluita en contra d’aquesta gran infraestructura i el model energètic del que n’és exponent, i que és el generador de greus conseqüències com l’espoli de petroli a països com Síria o l’Iraq, destrucció del territori, la pobresa energètica i el canvi climàtic. Va reivindicar també la desobediència civil no violenta, com l’acció contra la construcció de la torre 66 de la MAT a Fellines (Viladesens) l’any 2014, per la que sis persones estan sent repressaliades actualment, enfrontant-se a penes de presó d’entre dos i set anys de presó i a una multa de 28.836 €.

Posteriorment va prendre la paraula Paco Torres, membre de la campanya ciutadana Les elèctriques ens roben, què fas aquí parat?. Aquesta campanya va néixer fa pocs mesos a·Can Gibert, després d’ajuntar-se nombrosos veïns cansats i indignats davant situacions d’abusos com l’augment imparable del preu de la llum, els rescats als grans bancs, els desnonaments… Volen fer extensible la campanya arreu, amb l’objectiu d’informar i conscienciar a la gent de l’abús de les elèctriques en la mercantilització d’un bé de primera necessitat com és l’energia i de mobilitzar la ciutadania.

A més, volen animar a tothom a sumar-se a aquestes reivindicacions a través de la recollida de signatures a la plataforma digital avaaz.org per tal d’aconseguir una auditoria de les companyies elèctriques.

L’acte va prosseguir amb la visualització del vídeo inèdit de recull dels múltiples maniquí challenges que han fet en llocs com la llar de la gent gran de, a l’Ateneu Eugenienc… I es va acabar amb la realització d’un nou maniquí challenge a l’acte i un extens debat amb els assistents.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)