/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 13 abril de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.777 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Les hortes al dia :: Pla especial de les Hortes | 03·06·2007

Girona obre el concurs per optar als primers
76 horts de lloguer, entre 50 i 417 m2

T.C.C. |

DIARI DE GIRONA > L’Ajuntament de Girona ha obert un concurs públic per adjudicar els primers 76 horts municipals de lloguer que ha previst a la zona de les Hortes de. El preu que hauran de pagar els arrendataris serà de 50 € anuals per parcel·la o hort de 50 m2 (que és la parcel·la mínima) i un plus de 30 cèntims per cada m2 de més respecte a la superfície mínima.

Aquests 76 horts municipals de lloguer estan inclosos en la primera fase ja que per a més endavant s’ha previst obrir una nova convocatòria. En total, de moment, l’Ajuntament preveu posar a lloger 174 horts. Les 98 restants estaran pràcticament totes situades a la zona del Parador del, darrere el col·legi Maristes, que actualment s’està urbanitzant.

Les 76 parcel·les destinades a ús hortícola amb destinació a horta ecològica estan distribuïdes en quatre sectors diferents de les les Hortes de. La primera zona està situada al nord de les hortes, entre el carril bici i el riu Ter. Són parcel·les d’entre 50 i 180 m2 i sumen un total de 3.994 m2. El segon sector és el sud, prop de la Marfà. Hi ha 7 parcel·les d’entre 144 i 337 m2 i sumen 1.374 m2. El tercer punt està situat al costat del safareig públic on tan sols hi ha un hort, però que serà el més gran de tots, amb 417 m2. El quart sector fa un total de 7.550 m2 i està al costat oest del safareig públic que s’ha de rehabilitar. S’hi han previst onze horts d’entre 75 i 393 m2.

Compromisos dels interessats

Aquells que obtinguin la concessió podran treballar en la parcel·la adjudicada durant cinc anys i es podrà prorrogar, per anys successius, fins a un màxim de cinc anys més. Hi ha d’haver el compromís de conrear amb caràcter de continuïtat sense abandonament injustificat. A més, no es pot ser propietari de cap hort o terrenys de cultiu de Girona, s’han de seguir els criteris d’horticultura ecològica, regar d’acord amb els torns assignats, abstenir-se de tenir animals i assumir el manteniment de tot el terreny concedit.

Des de fa més d’un any es va fer públic que l’Ajuntament habilitaria aquests horts de lloguer desenes de persones van mostrar el seu interès. Es va obrir una llista d’espera que ara es farà servir per a casos d’empat. El regidor en funcions de Medi Ambient de Girona, Ponç Feliu, ha explicat que el concurs va per mèrits, amb preferència de la gent que viu a Girona i que farà conreus ecològics, però que en cas d’empat, com marca el document, es prioritzarà la gent que va fer la sol·licitud més aviat, o sigui, per ordre cronològic. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)