/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

L'associació Oudiodial rep el guardó Premi 3 de Març com a entitat per la seva col·laboració en la vida social i les activitats a la vila de Salt FOTO: @ViladeSaltL'associació Oudiodial rep el guardó Premi 3 de Març com a entitat per la seva col·laboració en la vida social i les activitats a la vila de Salt FOTO: @ViladeSalt
: : Eugenials > Veïns eugenials | 11·03·2018

El grup Casumai i l’assoc. Oudiodial reben el Premi 3 de Març de Salt amb un agraïment especial per a Santa Eugènia de Ter

Albert Quintana | Representant de la Mancomunitat de Santa Eugènia·Can Gibert a l'acte de concessió dels Premis 3 de Març 2018, a la vila veïna de Salt

El grup Casumai, que ens ha acompanyat tantes vegades en les cercaviles, rues, cavalcades i festes de de Ter, dissabte passat va rebre el Premi 3 de Març que dona la Vila de Salt.

El grup Casumai està integrat a l’associació Oudiodial de la que en formen part a Salt i un centenar de persones procedents de la Casamance, al sud de l’Estat de Senegal, i són de cultura diola.

Justament oudiodial en llengua diola vol dir ens ajuntem. Com diu el seu president, Bacari Sane, el seu objectiu és triple: social, cultural i de cooperació. El seu primer objectiu és ajudar a les persones de cultura diola que arriben a Catalunya a sentir-se ben acollides, s’hi puguin instal·lar adequadament. Però el seu principal objectiu és que els seus associats s’arrelin al seu nou país a través de la vivència i l’ensenyament de la seva pròpia cultura. També tenen projectes de cooperació amb poblacions del seu país d’origen tant de tipus educatiu com sanitari.

El discurs d’agraïment del Premi 3 de Març va omplir d’un silenci expectant tot el Teatre de Salt, Can Panxut. En Bacari va convertir les seves paraules en tota una lliçó de com es construeix la convivència a partir de l’intercanvi de cultures i de la participació comuna en molts dels esdeveniments d’una població com Salt. Va dir amb orgull que Salt és l’únic municipi de Catalunya que no cal embetumar als components de la carrossa del rei Baltasar de la Cavalcada de Reis Mags, perquè ells des de fa sis anys se’n cuiden. Tot un missatge per al poble veí de Salt, Girona, tot i que a de Ter tampoc ens embetumem a la Cavalcada dels Patges Eugenials!

I en Bacari, representant a tota l’associació Oudiodial, va voler dedicar les seves darreres paraules a un agraïment molt sincer per a, tant per al Centre cívic de, com per a la Mancomunitat de Santa Eugènia·Can Gibert, ja que va reconèixer que sense el seu suport, la seva entitat no hagués pogut tirar endavant.

En definitiva, va ser un dia ben significatiu per en Bacari, els Casumai i l’associació Oudiodial per aquest premi ben merescut. També pels Premis 3 de Març que commemoren la independència del poble de Salt, ja que per primera vegada premiaven un col·lectiu de ciutadans i veïns d’un altre origen cultural. I en certa manera també per de Ter que vam ser reconeguts pel nostre bon veïnatge amb Salt.

Moltes felicitats, Bacari, Casumai i associació Oudiodial
i esperem continuar fent moltes més coses plegats amb el mateix esperit!

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)