/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 16 juny de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.841 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge d'arxiu del Mercat de Santa Eugènia FOTO: EL DIMONIImatge d'arxiu del Mercat de Santa Eugènia FOTO: EL DIMONI
: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa | 26·01·2011

El TSJC tomba la reconversió del Mercat de Santa Eugènia: els jutges veuen que l’actuació incompleix el repartiment de beneficis/càrregues

Dani Vilà |

EL PUNT [26·01·2011] > El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul de ple dret l’acord de la comissió d’Urbanisme que donava llum verd al projecte de reurbanització del Mercat de tramitat per l’Ajuntament de Girona. Així ho expressa l’alt tribunal català en la sentència que va emetre abans de Nadal i que es va notificar als afectats el 21 de gener. La sentència posa fi al camí iniciat per una dotzena de propietaris de les parades del Mercat que es van unir per portar als jutjats el projecte urbanístic municipal, inclòs en el Pla de barris. El TSJC anul·la així tot el projecte urbanístic que ha permès reconvertir el Mercat en una plaça, un centre de dia per a gent gran i un bloc de pisos, projecte que ara es troba en la fase final.

L’advocada dels propietaris, Marta Fuentes, explica: “El principal motiu que han tingut en compte els jutges és que el projecte incompleix el repartiment equitatiu de les càrregues i beneficis que es deriven de l’actuació urbanística”. A més, en la sentència l’alt tribunal evidencia que “s’han obviat la majoria dels documents que han de formar part de l’expedient administratiu” que ha de servir per justificar l’actuació urbanística. El principal problema és que l’actuació de la plaça es va dividir en dos plans de millora urbana amb diferències substancials entre un cas i l’altre. Així, en el pla de millora del Mercat de hi havia tots els propietaris i es va tramitar com a sòl no consolidat, que obliga a assumir el cost de la urbanització. En canvi, el pla de millora Guilleries només incloïa un propietari i no havia d’assumir el projecte de reurbanització. El despatx Fuentes, que ha portat el cas, assenyala que arran de la sentència del tribunal es pot presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem, però la lletrada posa en dubte que pugui prosperar, “perquè no s’ha vulnerat cap llei de rang estatal com es demana per recórrer al Suprem”.

Compensacions als amos

La sentència de l’alt tribunal arriba quan el projecte urbanístic està en la fase final, i per això Fuentes manifesta: “Una part de la sentència no es podria executar, i això obriria la porta a poder demanar indemnitzacions”. Una dotzena de propietaris van portar als jutjats el projecte urbanístic, però la resolució judicial permetrà que tots els propietaris de les parades puguin iniciar nous tràmits judicials.

Un altre revés per al Pla de barris, un projecte maleït i amb lentitud

La decisió del TSJC deixa fora d’ordenació tot el sector afectat per la modificació puntual del pla general, així com del PMU Guilleries –s’espera que en els pròxims dies també quedi invalidat el PMU–. És un altre revés per a un Pla de barris, ja que ja es va haver de fer marxa enrere amb l’aparcament subterrani de la frontissa, que no podia incloure’s en el pla. El Pla ha estat criticat pel retard i s’està acabant amb un any de pròrroga.

Enderroc de l’edifici l’estiu de l’any 2008

El ple de l’Ajuntament va aprovar els plans de millora urbana del sector del Mercat els mesos de març i abril de 2006. Fins a l’estiu de 2008 no es va procedir a l’enderroc de l’edifici de l’antic Mercat.

La gestió urbanística de Pluma i l’ombra del cost del xalet Tarrús

La possibilitat que els propietaris puguin demanar indemnitzacions a resultes de la resolució judicial del TSJC torna a situar Joan Pluma i la gestió urbanística en el centre de les mirades, just ara que ha marxat. Sobretot, perquè tothom recorda l’episodi del xalet Tarrús, que va acabar costant 1,5 milions € a les arques públiques. Encara no s’ha valorat a quant pujarien les indemnitzacions, però serien molt elevades en tractar-se de 25 propietaris. [El Punt]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)