/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 15 maig de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.713 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

L'educador eugenienc Sebas Parra (esq.) i el mestre nicaragüenc Orlando Pineda (dreta), entrevistats per un periodista del Nuevo Diario de Nicaragua sobre la campanya d'alfabetització de Palacagüina, en la seu de l'Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador, a Nicaragua FOTO: JORDI POUS [de la Comissió tècnica de verificació de la campanya, de la Diputació de Girona, 2006]L'educador eugenienc Sebas Parra (esq.) i el mestre nicaragüenc Orlando Pineda (dreta), entrevistats per un periodista del Nuevo Diario de Nicaragua sobre la campanya d'alfabetització de Palacagüina, en la seu de l'Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador, a Nicaragua FOTO: JORDI POUS [de la Comissió tècnica de verificació de la campanya, de la Diputació de Girona, 2006]
: : Paulo Freire > Notícies | 30·03·2007

Una bona notícia: l’educador nicaragüenc
Orlando Pineda, nomenat responsable
de l’educació d’adults del govern de Nicaragua

Sebas Parra |

El ha sabut que el passat divendres, 30 de març, el mestre i amic Orlando Pineda Flores ha estat nomenat Director Nacional de Educación de Adultos del Ministeri d’Educació (MINED) de Nicaragua.

Culmina així una remodelació de les estructures ministerials al servei de les noves polítiques públiques en l’àmbit educatiu impulsades pel govern sortit de les passades eleccions presidit per Daniel Ortega, del FSLN (Frente Sandinista de Liberación Nacional). Aquestes polítiques prioritzen dos objectius fonamentals: l’accés de tots els infants de Nicaragua a la escola pública i la seva gratuïtat (en un país on més de 830.000 nens i nenes en edat escolar no anaven a escola per manca de places o de recursos econòmics) i l’eradicació de l’analfabetisme.

Pel que fa a aquest segon objectiu, El ja va difondre una roda de premsa del ministre d’Educació, Miguel de Castilla Urbina, un dia després de la presa de possessió del nou govern -11 de gener- on signava un conveni amb l’AEPCFA (Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador), presidida per Orlando Pineda, nomenant-la «entitat rectora de l’alfabetització a Nicaragua». Anunciava també el compromís del nou govern i del seu ministeri de declarar Managua primera capital centre-americana lliure d’analfabetisme el proper 17 de juliol i tota Nicaragua el 23 de març de 2009.

Des de diverses entitats de la Plataforma per una Nicaragua Lliure d’Analfabetisme consultades per aquest periòdic-e que treballen des de fa temps per la cooperació amb l’alfabetització a Nicaragua es valora molt positivament aquest nomenament que visualitza l’interès del govern i del poble de Nicaragua de fer possible aquest somni compartit de baixar l’índex d’analfabetisme absolut per sota del 5% i continuar lliurant la batalla de la postalfabetització. Seria també una validació més del mètode audiovisual cubà Yo, sí puedo que està fent possible l’eliminació de l’analfabetisme en molts pobles d’Amèrica i d’arreu del món.

Sebas Parra és professor dels Estudis d’Educació Social de la UdG i veí de de Ter

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)