/El soroll
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 23 juliol de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.782 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Obres. La construcció del vial de la frontissa del Güell es pot convertir en un nou punt de contaminació acústicaFOTO: DAVID ESTANY  Obres. La construcció del vial de la frontissa del Güell es pot convertir en un nou punt de contaminació acústicaFOTO: DAVID ESTANY
: : El soroll > Retalls de premsa | 23·11·2003

Un estudi proposa l’ús de pantalles
per reduir el soroll a Santa Eugènia de Ter

Laura Fanals |

DIARI DE GIRONA > L’informe critica l’us individual dels vehicles privats i recomana el transport públic. Es proposa l’ús de pantalles per reduir el soroll a de Ter. Es col·locarien a les escoles, el centre cívic i l’avinguda Josep Tarradelas.

Un estudi del catedràtic de la UdG Josep Arnau recomana posar pantalles acústiques protectores per minimitzar la contaminació acústica de. L’estudi recomana col·locar aquestes pantalles als punts on es realitzen les principals activitats del barri, com els col·legis i Maristes o el centre cívic. També indica que les pantalles es poden ubicar a àrees com l’avinguda Josep Tarradelles i la prolongació de la zona de l’antic llit del.

De fet, l’estudi assenyala que actuant només en dos punts concrets, el col·legi de i, hi hauria una «notable millora» del confort acústic. La zona més afectada és el pati de l’escola, tot i que el soroll també repercuteix en les activitats internes del centre. A, una millora de la qualitat acústica serviria per optimitzar les diferents activitats que s’hi porten a terme.

L’estudi, publicat al butlletí electrònic El de de Ter, considera que s’ha d’analitzar la situació i la temporització dels semàfors del barri. En aquest sentit, l’equip de Josep Arnau recomana que es posi una especial atenció al temps d’aturada dels vehicles, ja que provoquen molt de soroll pels problemes d’acceleració i frenada. Alguns carrers del barri, com el passeig d’Olot, la carretera de o l’avinguda Josep Tarradellas s’han convertit en autèntiques entrades i sortides de la ciutat, de manera que hi circula cada dia un flux important de vehicles.

Una nova ordenació urbana

A més a més, l’estudi indica que cal estudiar de nou l’ordenació urbanística de i el seu trànsit, per tornar-lo a redissenyar tenint en compte els aspectes que aporten qualitat ambiental, com per exemple la manca de soroll.

Malgrat que la zona d’estudi comprèn tot el barri, l’informe de Josep Arnau conclou que hi ha alguns punts especialment conflictius: l’avinguda Josep Tarradellas, el passeig d’Olot, la carretera de, el carrer de les Agudes i l’avinguda de.

Al carrer Orient, l’existència d’activitat industrial aporta un soroll de fons continuat durant les 24 hores del dia, de manera que les diferències de soroll entre els nivells nocturns i diürns es minimitzen. El carrer Massana també es veu directament afectat per aquesta situació.

A la resta de vies de, però, la diferència de decibels entre el dia i la nit posa en evidència la influència del trànsit viari en l’augment de la contaminació acústica.

L’estudi posa en relleu la necessitat de sensibilitzar els col·lectius més afectats per la contaminació acústica, especialment els més joves. Una possibilitat seria informar i donar difusió en centres educatius ubicats en aquesta zona, és a dir, Maristes i el col·legi de, així com en diverses associacions i entitats.

També s’haurien d’instal·lar mesures de llarga durada que s’ajustessin als horaris escolars.

L’estudi assenyala que el trànsit viari és el que més contribueix a la contaminació acústica de, ja que el tren queda allunyat de la zona d’estudi, limitada pels carrers Ibèria i Bisbe Sivilla, que són els més afectats per la proximitat de la xarxa ferroviària.

Aquest estudi respon a un encàrrec de l’Associació de Veïns de de Ter al Grup de Recerca en Energia i Medi Ambient [GREMA]. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)