/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 24 juliol de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.782 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 22·10·2006

TV3 es nega a emetre l’anunci de la campanya
per la participació dels joves de la Coordinadora
d’ONG Solidàries de les comarques gironines

CeDRe |

TV3 s’ha negat a emetre l’espot que la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme ha elaborat per a la campanya per a la participació dels joves a les ONG. L’espot, elaborat per l’artesà infogràfic Pep Caballé, reprodueix un fragment del conegut i polèmic llibre 13,99 l’escriptor francès Frédéric Beigbeder: «Sóc el publicista, el tiu que us ven merda, que us fa somniar amb coses que mai tindreu…».. Després d’aquest text, l’espot fa una crida als joves a no ser consumistes i a ser més solidaris. El lema de la campanya, que tanca l’espot llegeix: No esperis, tu pots canviar el món.

La campanya de la Coordinadora en cap cas pretén desacreditar o desprestigiar el col·lectiu de publicistes, per aquest motiu el missatge escollit és un text de caràcter públic, debatut als mitjans de comunicació i que fuig dels clàssics anuncis que mostren les tragèdies mundials. L’anunci vol despertar la consciència dels joves fent veure que l’important a la vida no és només consumir, estudiar, etc., sinó també canalitzar esforços per fer un món més just, mitjançant la solidaritat.

La norma Quarta, apartat C

No és usual que TV3 es negui a emetre un anunci, però en aquest cas així ho ha fet i ho ha comunicat a la Coordinadora d’ONG Solidàries via correu-e: «Contravé la normativa vigent de publicitat: “provoca el descrèdit d’un col·lectiu de professionals” (norma Quarta, apartat C), de les Normes del Consell d’Administració de la CCRTV.»

La Coordinadora ha intentat posar-se amb contacte amb TV3 per tal d’aconseguir la normativa sencera, ja que en cap moment li ha estat facilitada -ni tan sols per poder consultar la totalitat del text que regeix la norma Quarta, apartat C al qual es refereix el canal públic- però no ha obtingut cap resposta. La directora comercial de Televisió de Catalunya, Neus Comellas, en declaracions a la premsa ha qualificat de «poc elegant» el text i ha afegit que «la frase és una contradicció si s’utilitza el canal publicitari».

www.participacio.com

La Coordinadora, en assemblea, ha decidit iniciar una campanya de difusió alternativa per tal que el missatge arribi als joves. La Coordinadora considera que s’emeten anuncis i no es censuren, amb clars continguts sexistes o ofensius contra d’altres col·lectius i que l’anunci de la campanya de participació té com a únic objectiu remoure consciències. La campanya consisteix en realitzar enviaments massius de correus-e explicant la problemàtica i publicant l’espot a webs de consulta gratuïta com Youtube o Video Google, així com al mateix web de la campanya [www.participacio.com] o al de la Coordinadora [www.solidaries.org].

La campanya per a la participació dels joves té el recolzament de diverses institucions com l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Secretaria General de Joventut i la Universitat de Girona. Representants de totes elles estaven al corrent de l’elaboració i contingut de l’espot, així com del web de la campanya participacio.com i altres materials gràfics per a la difusió. La campanya -on també participa eldimoni.com– té la col·laboració de Lluís Gavaldà, cantant d’Els Pets, que ha cedit la seva imatge i la cançó Pau del disc Agost (2004).

Centre De Recursos (CeDRe) per la pau i la solidaritat ‘Josep de Delàs-Benigno Mancebo’
Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme
L’Estació Espai Jove
C. Santa Eugènia de Ter, 17

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)