/El soroll
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 22 setembre de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.843 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Nivells de soroll a Santa Eugènia de Ter MAPA: GREMA [2002]Nivells de soroll a Santa Eugènia de Ter MAPA: GREMA [2002]
: : El soroll > Opinió | 23·02·2004

Tanta contaminació acústica…

Lluís Xifra |

FÒRUM > Em sembla que el tema em toca bastant de prop, visc a la ronda Ferran Puig, però el soroll em ve de totes bandes. La principal font de contaminació acústica em ve de la ronda, ja sabeu el trànsit que hi ha. Quan passa un camió, els vidres tremolen, els fonaments també -perquè és una construcció antiga-, però per l’altra banda em dona al carrer Tomàs de Mieres, al viaducte del tren, a l’altura del carrer, aproximadament.

M’he arribat a plantejar varies proporcions de contaminació acústica, en tants per cents: una gran part dels cotxes i les motos. L’altra i molt sorollosa també és la construcció, que facin un edifici a prop teu és sinònim de molt de soroll: radials, grues, martells… totes les eines de la construcció fan un soroll terrible i no parlem de la pols que aixequen; i finalment, no menys sorollosa, és la RENFE. El tren en si, no molesta tant, perquè la freqüència és menor i passatgera, l’únic problema greu és quan decideixen repassar la catenària o les vies o qualsevol altre cosa; les obres de manteniment de les vies de ferro s’han de fer per força de nit, per tant us podeu imaginar la fressa que fan, a vegades fins i tot toquen un clàxon per fer un avis dels treballadors de la via al conductor de la màquina -que no és elèctrica- a les quatre de la nit?

Jo, estic desitjant que amb tanta obra pel TGV deixin el viaducte en pau i continuï aquí, fent de paraigües o de porxo per aparcar el cotxe -bé que l’hem de deixar en alguna banda- i si pot ser sota teulat, en aquest cas el viaducte; sí, els vehicles fan molt de soroll però la construcció, que no para, fa molt més soroll, és un problema, per mi, greu; tothom sap que per fer un edifici primer fan i després desfan, per fer regates, etc., el que sigui, aquest desarrollisme de la comunicació (recordo les obres per fer passar el cable de fibra òptica) i la construcció… i les motillos són un autèntic martiri!

Ja no vull parlar dels fums de la ronda, quan els cotxes envaeixen la vorera, i el copilot s’ha de quedar al cotxe engegat; continuant amb la calefacció o l’aire condicionat, aquest un altre problema acústic i de salut, ja la proliferació d’aparells d’aire superada per la demanda d’aquest estiu passat.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)