/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una de les imatges que es van produir a l'acte, en el Teatre Reparada Domènech del barri de Sant Narcís FOTO: JOAQUIM BOHIGAS i MOLLERAUna de les imatges que es van produir a l'acte, en el Teatre Reparada Domènech del barri de Sant Narcís FOTO: JOAQUIM BOHIGAS i MOLLERA
: : Els mil i pico > Els mil esports :: entrevistes, notícies, esportistes | 30·06·2018

Tancar unes carpetes per obrir-ne d’altres

Joaquim Bohigas | Teatre Reparada Domènech del Centre cívic de Sant Narcís

Cap dels alumnes preguntats per aquest cronista desconeixia el què faria després de les vacances d’estiu: estudiar un grau a la universitat, un cicle formatiu o buscar feina, ens deien, eren les carpetes que s’obrien. L’enquesta era informal, la mostra havia estat escollida a l’atzar però els resultats podrien ser concloents. Aquests nois i noies eren en el Teatre Reparada Domènech (per cert, una mestra del barri) del Centre cívic de exercint de protagonistes de l’acte de graduació dels alumnes dels estudis postobligatoris (Batxillerat i cicles formatius) de l’Institut.

Tancant carpetes, no estaven sols

Els acompanyaven familiars, amics i el professorat. També l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el corregidor de Santa Eugènia·Can Gibert, Narcís Sastre; Glòria Medina, inspectora del departament d’Ensenyament de la Generalitat; i Jordi Vilarrubí, exdirector del centre educatiu gironí i, actualment, responsable de la subdirecció general de la Funció Directiva de Centres Docents, del departament d’Ensenyament. No hi cabia ningú més, o gairebé, amb assistents a les escales que donen accés a les grades del teatre. La idea de buscar un nou emplaçament comença a ser present però cal trobar l’alternativa.

Els parlaments van coincidir en un missatge: l’agraïment, no només als alumnes per l’esforç demostrat al llarg del període acadèmic, sinó també a les famílies que estan al darrere i el professorat que esmerça esforços en uns temps, per diferents motius, certament complexos. A més, que la formació és la base per a desenvolupar un camí professional amb garanties.

La graduació va ser oberta pel director de l’INS, Francesc Martí, que va donar pas al parlament de l’alcaldessa i la xerrada de Marc Pineda, exalumne del centre i productor audiovisual. Pineda, que va iniciar la intervenció defensant que el contingut audiovisual cada vegada és més important en comunicació, va repassar la seva trajectòria acadèmica i professional, va mostrar alguns exemples de treballs que ha realitzat i va exposar qüestions que afecten els joves, com ara la utilització de les xarxes socials. En referència als seus estudis, el productor va subratllar la rellevància de fer desenvolupar complicitats amb els companys d’aula i el professorat.

L’acte també va servir per a fer un reconeixement als alumnes de segon de Batxillerat que han resultat premiats en el 15è Premi Poincaré, organitzat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); els alumnes amb matrícula d’honor; i la participació de l’Associació de Comerciants de de Ter en el mòdul professional de síntesi de segon curs del grau mitjà d’Activitats Comercials en què els alumnes han dissenyat i elaborat material publicitari per a diversos comerços del sector.

Posteriorment, els alumnes van recollir, per estudis, l’orla de classe i un petit obsequi. L’acte de graduació va finalitzar amb dues actuacions musicals, a càrrec d’alumnes del centre, i un refrigeri servit en el claustre.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)