/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 06 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.465 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Pla Educació i Convivència Sta. Eugènia·St. Narcís | 07·05·2013

Santa Eugènia de Ter vol que es desencalli el Pla Educació i Convivència; la Mancomunitat no el vol perdre, ha permès desenvolupar projectes

Laura Fanals |

DIARI DE GIRONA > La Mancomunitat·Can Gibert reclama a l’Ajuntament de Girona que desencalli el Pla Educació i Convivència (PEiC), que, segons explica, al llarg dels últims 14 anys ha permès desenvolupar projectes educatius i comunitaris que han contribuït a millorar la convivència i la cohesió social al barri. Segons la Mancomunitat, el Pla s’ha “estancat i paralitzat” durant aquest curs, fent perillar projectes molt arrelats al barri. “Això pot representar una pèrdua important”, assenyala Ramon Macaya, president de l’Associació de Veïns i membre de la Mancomunitat. Per això, els membres de la Mancomunitat han demanat una reunió amb l’alcalde, Carles Puigdemont, per parlar d’aquest tema.

Segons Macaya, el Pla ha permès desenvolupar, entre molts altres, projectes lingüístics, aules d’estudi, reforçar la feina de les associacions de pares i mares d’alumnes, facilitar la integració de nouvinguts, organitzar carnestoles i altres activitats, treballar en projectes de gestió dels espais públics i fins i tot crear un grup de percussió al barri.

Segons Macaya, però, durant aquest any el Pla s’ha paralitzat, de manera que està a punt d’acabar el curs escolar i encara no s’ha desencallat. Segons assenyala, veuen bona predisposició per part de l’Ajuntament per tal de mantenir-lo, de manera que no saben quin és el problema. Per això, la Mancomunitat, després d’haver-se reunit amb regidors, vol mantenir ara una trobada amb l’alcalde, ja que consideren el Pla de vital importància pel barri. “Gràcies a ell s’han pogut evitar molts problemes socials”, assenyala Macaya. Per això, malgrat donar-lo ja per “perdut” durant aquest any, confien en negociar per poder recuperar-lo de cara al curs vinent.

A banda del Pla Educació i Convivència (PEiC), la Mancomunitat també reivindica els antics locals del Club Sant Jordi per a l’Associació de la Gent Gran de. Segons recorden, l’Associació es va crear després que Caixa Catalunya decidís tancar-los. Malgrat que l’Ajuntament va cedir els locals del que havia de ser el Centre de Dia per ubicar-los, la Mancomunitat recorda que els locals del Club Sant Jordi segueixen tancats “malgrat les presses que van tenir per fer fora els avis i àvies”, i considera que eren els més pensats i preparats per a la gent gran. Per això, continuen considerant que són la millor opció per a la gent gran.

La Mancomunitat, d’altra banda, també està pendent de signar el conveni de cessió per part de l’Ajuntament de l’antiga Biblioteca Salvador Allende per a l’ús de les entitats, després que ara fa un any se signés el conveni de cogestió entre l’Ajuntament i la Mancomunitat per gestionar determinats espais i horaris del Centre cívic.

Reunions mensuals

La Mancomunitat es va crear ara fa més d’un any amb l’objectiu de consensuar els problemes i reivindicacions del barri, mancomunar esforços, activitats i recursos i establir una via de comunicació conjunta i directa amb l’Ajuntament. Per això, la Mancomunitat es reuneix un cop al mes. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)