/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.394 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Opinió > Més que galeries :: Manel Mesquita | 27·12·2015

Resum del proper any (4)

Manel Mesquita | Pla de Ter

No em sembla oportú, ja que aquesta és la meva darrera galeria de l’any, opinar sobre el mal rotllo que generen els tècnics (en general) i el responsable (?) polític municipal de Girona dels serveis a les persones, serveis socials i habitatge amb la seva actuació malèvola* al sector de de Ter. És un tema sobre el qual he anat preguntant públicament des d’aquest forat que omplo de caràcters al llarg de l’any, al qual queden quatre dies (a l’any, sí). Mai cap resposta per escrit. Bé, això no seria notícia. Una trucada personal del regidor és el que em vaig guanyar. Els ciutadans estem acostumats al buit concret i al seu no mullar-se en públic, tret del dia que toca per solidaritat amb la lluita contra l’esclerosi múltiple i, aquell jorn d’estiu, ho fem tots, com no podria ser d’una altra manera. Deixarem per a l’any vinent (s’acosta, s’acosta) baixar al detall del que fan i desfan els serveis socials -més enllà de la maquillada memòria anual- als barris gironins més poblats i apoderats de la ciutat (Santa Eugènia, Can Gibert, Sant Narcís), on la densitat demogràfica és la més elevada de totes, tret de la del Barri Vell pel Temps de Flors.

Disculpeu-me aquesta llaaarga entradeta per anunciar allò que faré els proper dotze mesos quan encara tampoc no sabem el que farem col·lectivament els propers divuit. Digueu-me agosarat. Digueu-me eugenienc, digueu-me català. Tant se val.

Ara sí. Superats els dos festius autènticament nostrats del Nadal i Sant Esteve (oblidats els blacks viscuts i la negritud de la constitució immaculada), ens queden per davant els Innocents de demà (que poden ser totals depenent de la decisió d’avui a la ciutat que té una ceba per escut), el Cap d’Any (en funció del ning-nang de la catedral), l’1 de l’1 (ep!, que també és sant Manel; ningú no se’n recorda mai d’enviar-me un whatsapp, la ressaca té aquestes coses)… i l’Epifania de Reis (finalment, els autèntics i estimats reis!)… ara sí, ara ja només em resta que felicitar-vos/nos per haver arribat fins aquí sans i estalvis, acompanyats dels vostres/nostres absents (recordats per sempre) i presents (abraceu-los com mai, sense cap vergonya). No sé ni sabem el que ens portarà el viatge compartit vers el futur, Marty McFly, però imaginar és gratis i ser valents, imprescindible. Què ningú no escrigui per nosaltres el resum del proper any.

*Actuació incopetent i allunyada de les dinàmiques i interessos veïnals 

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)