/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 01 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.340 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Opinió | 23·11·2008

Resposta a Marta Redón sobre la Devesa

Ponç Feliu |

En resposta a la carta de la Sra. Marta Redón, publicada dissabte -22 de nov.-, m’agradaria tranquil·litzar-la en el sentit que la Devesa no ha de tremolar ni patir pel seu futur. El nou Pla d’usos i gestió, que s’aprovarà l’any vinent, tindrà en compte tots i cadascun dels elements relatius al tractament silvícola i forestal, prioritzant el manteniment i pervivència dels seus plàtans. Sempre ho hem fet així, tenint cura, un per un, d’aquests gegants arboris, d’aquestes veritables joies naturals i patrimonials tan singulars.

El futur Pla, que va molt més enllà del viciat i monotemàtic debat sobre el pavelló, estudiarà les moltes opcions de gestió vegetal de la Devesa, a més d’altres aspectes d’ubicació de les activitats actuals, dels usos que s’hi donen i de la millora general de diversos espais, sempre amb la premissa de conservar el parc per a la generacions futures i en tot moment es durà a terme amb l’aval, consells i recomanacions de tècnics municipals i externs, bons coneixedors del parc i les seves singularitats. I si de tot això es dedueix (com ens diuen tots els enginyers i tècnics forestals consultats) que per salvaguardar els plàtans en un futur, cal eliminar alguns peus actuals per fer més vigorosos els altres, probablement ho haurem de fer, per més que ens dolgui a tots (a nosaltres els primers). Tanmateix, el pla està en l’actualitat en fase de redacció i estudi per part dels tècnics (seguint les moltes propostes fetes per més de 850 veïns i veïnes de Girona fruit del procés de participació realitzat), i es farà pública en tot moment la proposta de l’Ajuntament per garantir la preservació de la Devesa del futur.

Ponç Feliu Latorre és regidor (PSC) de Medi Natural de l’Ajuntament de Girona

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)