/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 08 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.346 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge de grup de l’Aula d'acollida de l'Institut Santa Eugènia a l'Ajuntament de Girona FOTO: ELS MIL I PICOImatge de grup de l’Aula d'acollida de l'Institut Santa Eugènia a l'Ajuntament de Girona FOTO: ELS MIL I PICO
: : Els mil i pico > Els mil reportatges i entrevistes | 07·06·2017

Activitats de l’Aula d’acollida

Joan Gratacós | Professor de l'Aula d'acollida INS Santa Eugènia (curs 2016-2017)

Visita a l’Ajuntament de Girona
Per Michell Cárcamo i Ana Argueta

El mes de novembre passat vam anar a visitar l’Ajuntament de Girona [foto de dalt] totes les aules d’acollida de Girona. Vam fer les presentacions de cada aula d’acollida: alumnes de cada aula havien de presentar als seus companys com és la seva aula. Després d’esmorzar vam passejar en grups i vam escoltar les llegendes de Girona: cada llegenda té el seu significat. Aquests són els noms de les llegendes que vam treballar: El cul de la Lleona, El Vampir, En Banyeta i Les Mosques de Sant Narcís.

La línia del temps
Per Karina Montero

Una de les activitats que hem fet des de l’Aula d’acollida durant el segon trimestre del curs ha estat La línia del temps. La podeu veure a la segona planta de l’Institut Santa Eugènia. La línia del temps presenta els principals successos des del principi fins a l’actualitat. La línia del temps explica moltes coses de la història. Sempre fem aquests treballs en grup: abans, vam parlar de com fer una línia del temps. A la línia del temps parlem dels anys de les primeres plantes, dels dinosaures, dels micos i dels éssers humans.

Els països dels catalans/es: simbologies a les nostres banderes
Per l’Alumnat de l’Aula d’acollida de l’Institut Santa Eugènia

També us presentem un petit treball que hem fet nois i noies de l’Aula d’acollida sobre els símbols de les banderes d’alguns dels nostres països d’origen. Veure l’enllaç a slideshare.net > https://www.slideshare.net/jgratac2/els-pasos-dels-catalansessimbologies-a-les-nostres-banderes

Un institut ben orientat
Per l’Alumnat de l’Aula d’acollida de l’INS Santa Eugènia

Una altra dels projectes que vam fer va ser un punt d’orientació que assenyala la direcció i la distància de les principals ciutats i països d’on vénen molts dels nois i noies que estudien a l’Institut. Ho podeu veure a l’entrada del centre. Vam investigar sobre les distàncies que hi ha entre Girona i ciutats d’altres països. Ho vam fer l’alumnat de l’Aula d’acollida. Hi ha molts kilòmetres entre aquestes ciutats i Girona. La ciutat més a prop és Barcelona (83 km) i la ciutat més allunyada és Buenos Aires (Argentina), a deu mil km.

 

 

Projecte Arrelarreu FOTO: ELS MIL I PICO

Projecte Arrelarreu FOTO: ELS MIL I PICO

Projecte Arrelarreu
Per Fàtima Cortés

L’Arrelarreu és un projecte que consisteix en explicar contes. Els alumnes de l’Aula d’acollida de l’Institut vam anar a contar un conte [vídeo aquí] a la biblioteca Carles Rahola de Girona. Vam anar-hi set alumnes de diferents cursos. Vam contar el conte La tortuga i la llebre. Es tracta d’una cursa que van fer la tortuga i la llebre i tots pensaven que guanyaria la llebre, però al final va guanyar la tortuga perquè la llebre es va confiar massa amb les seves possibilitats. Als nens petits de tres a sis anys els va agradar molt i a nosaltres també. Al final, a tots els alumnes ens van donar un diploma per haver explicat molt bé el conte.

Tortugues amb imant
Per Zakaryae Ouargal

Aquestes tortugues les hem fet per regalar als nens i nenes que han escoltat el conte de La tortuga i la llebre a la biblioteca Carles Rahola, de Girona. Les hem fet amb un paper que és com una esponja i amb un imant. Aquestes tortugues són uns regalets per als nens i nenes de 2-6 anys que van escoltar el conte.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)