/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 06 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.345 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una part de la reserva de sòl per fer passar el vial de 4 carrils, pel bell mig de les hortes de Salt i Santa Eugènia de Ter FOTO: ÀNGEL PALMEROLAUna part de la reserva de sòl per fer passar el vial de 4 carrils, pel bell mig de les hortes de Salt i Santa Eugènia de Ter FOTO: ÀNGEL PALMEROLA
: : Les hortes > Opinió | 26·04·2005

Qui és qui en la protecció de les hortes

Enric Pardo |

El joc polític que hi ha hagut al voltant de la protecció de les Hortes de de Ter i del polèmic vial projectat que les travessaria ha estat tan rocambolesc que convé una mirada retrospectiva per saber qui és qui i qui ha fet què.

Tot i que el Pla Especial de protecció de les Hortes ha estat votat per la unanimitat de tots els grups municipals convé saber que aquest Pla exclou la part situada més a l’est, que serà urbanitzada per albergar tres grans edificis d’oficines i hotels. La operació immobiliària té per nom ‘Parador del’ i va ser votada l’any passat per tots els grups polítics amb el vot en contra d’ICV-EA. Cal saber que aquesta actuació urbanística era desaconsellada pels estudis preliminars de protecció de les hortes realitzats per l’Ajuntament de Girona l’any 2001. La majoria doncs va fer cas omís a la recomanació i van esperar a tenir-ho tot lligat per llavors si protegir les hortes.

Una nova pèrdua?

Ens agradaria pensar que aquesta serà la darrera pèrdua de les hortes però l’existència d’una reserva de sòl per fer passar un vial de 4 carrils pel bell mig de les hortes fa difícil creure-ho. Aquest vial neix a la carretera de Sant Gregori i recentment es va aprovar la construcció de la primera fase que va des d’aquesta carretera fins a la riba del riu Ter. Convé saber que aquesta primera fase del vial de les hortes també va ser aprovada per tots els grups municipals a excepció d’ICV-EA que hi va votar en contra. [fent clic aquí, la imatge del traçat del vial de les hortes de la Frontissa de de Ter]

Curiosament la moció en contra del vial presentada per ICV a Salt va ser votada per tots els grups municipals inclosos els grups que a Girona volen el vial, com ara el PSC, o els grups que diuen que no el volen però han aprovat la construcció de la primera fase, com ERC, CIU i el PP.

A què juga cadascú?

Si ens regim per les declaracions a la premsa, a Girona sembla que, llevat del PSC, cap altre grup no desitja el polèmic vial. No obstant, quan cal plasmar les voluntats en una votació únicament ICV-EA vota en conseqüència.

Amb tanta contradicció costa saber realment a què juga cadascú. El que els ciutadans reclamen als seus representants polítics és una cosa molt simple: coherència. I és el que sempre en tingut present en la nostra acció política. D’altres diuen que l’actitud d’ICV-EA és una deslleialtat al Govern municipal, però pensem que la única lleialtat possible és amb els votants i amb el programa electoral que vam presentar.

Enric Pardo és regidor d’ICV-EA a l’Ajuntament de Girona

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)