/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 28 setembre de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.849 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Hi ha una bona colla d'estrelles del cinema o de la passarel·la que s'han apuntat a la campanya M'estimo més estar nua que portar pells, posant sense roba per a fotògrafs de prestigi. A la JLo, contràriament, li encanta fer una ostentació descarada de la seva debilitat per les pells d'animals. La seva línia de peces de roba fetes amb aquest material l'ha batejat amb el nom de Sweet face... Sense comentarisFOTO: jennifer.lopez.pics.googlepages.comHi ha una bona colla d'estrelles del cinema o de la passarel·la que s'han apuntat a la campanya M'estimo més estar nua que portar pells, posant sense roba per a fotògrafs de prestigi. A la JLo, contràriament, li encanta fer una ostentació descarada de la seva debilitat per les pells d'animals. La seva línia de peces de roba fetes amb aquest material l'ha batejat amb el nom de Sweet face... Sense comentarisFOTO: jennifer.lopez.pics.googlepages.com
: : Opinió > Les sitges del Sitjar :: Fermí Sidera | 12·10·2007

«Qué hiciste», mala bèstia?

Fermí Sidera |

Un dels meus contactes internàutics em proposa de sumar-me a una cadena de recollida de firmes de protesta a través del correu-e… ¿Es tracta d’un bluf més dels molts que corren perquè els despistats amb bona voluntat facin córrer de bústia en bústia la seva adreça-e i la dels seus amics per tal que els espavilats sense escrúpols després els hi enviïn a tots ells spam per un tub? Per desgràcia, sembla que no: els que han engegat la roda aquesta vegada no són uns malànimes que amb qualsevol pretext humanitari convencen la bona gent (que no solen fer servir mai la modalitat CCO, ‘enviament ocult’) perquè reenviïn el missatge, que així cada volta va més carregat d’adreces-e. No: el missatge ve de la Fundació PETA (Persones per l’Ètica en el Tractament dels Animals), una associació internacional que lluita des del 1980 per la defensa dels drets dels animals i que està fent una campanya de denúncia del comerç de pells d’animals per convertir-les en abrics de luxe, i en la qual ha aconseguit implicar-hi nombroses figures populars o famoses, com cantants, actors i actrius, etc., per donar més rellevància mediàtica a la seva protesta. Ara bé, resulta que no totes les celebrities del més rutilant del món mundial estan per la tasca, al contrari: hi ha persones famoses que els hi encanta lluir pells autèntiques, d’animals, i d’altres que fan més que això: estan implicades directament en aquest comerç repugnant per tenir matèria primera per a les seves línies de roba de moda… Un dels més sagnants d’aquests casos és el de la cantant i actriu Jennifer Lopez, contra la qual va dirigida de manera significativa la campanya de la Fundació esmentada.

La particularitat més monstruosa d’aquest negoci és que, per tal que les pells siguin de la màxima qualitat, els animals no són sacrificats prèviament, sinó que se’ls espella de viu en viu (i per si algú dubta que aquest horror no és una invenció es pot trobar un vídeo, que no és aconsellable veure -o més ben dit, que és aconsellable no veure, i tampoc cal-, a la plana web de PETA i d’altres que col·laboren en la campanya, com Animalweb, que demostra que és una tràgica realitat). Segons la Fundació proteccionista, el 50% de les peces de pell acabades que s’importen als Estats Units procedeixen de granges escampades per la Xina, l’immens país d’Orient amb el qual Occident perd el cul últimament per córrer a fer-hi tractes… El gran país comunista -que després de fer la volta al món ha tornat al Born, com diu la frase feta, això és, a l’economia de mercat més salvatge- demostra, amb casos com aquest i altres no menys edificants, com el de tràfic d’esclaus dins les seves pròpies fronteres descobert fa poc (per Occident, vull dir), gràcies a una fuita informativa, demostra fins a quin punt ha tingut èxit en l’objectiu de fer un home nou… I l’angelical Jennifer Lopez, per la seva banda, passant-se pel seu cul d’un milió de dòlars el respecte envers els éssers vius, demostra com es pot ser alhora bella i bèstia (encara que tractar aquesta gent de bèsties, aquí, és insultar les bèsties…).

El mínim que es mereixen, els implicats en aquesta activitat sinistra, és el boicot, ja que, com defensen els proteccionistes, si no hi ha demanda tampoc hi haurà oferta. PETA suggereix, però, en el cas més visible de l’estrella nord-americana, una altra manera de protestar, i més directa que aquesta, i és tocar-li la pera escrivint a aquesta adreça per recordar-li que «fomentar la violència en la indústria de les pells és una acció bruta, baixa i fastigosa»:

Jennifer Lopez c/o BWR
9100 Wilshire Blvd., 6th Fl. W.
Beverly Hills, CA 90212

Fermí Sidera Riera, veí del Sitjar, és col·laborador de La Farga de Salt
i membre del consell de redacció de la revista L’Atípic

[Fermí Sidera gestiona el weblog El Dret d’Herència Universal]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)