/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 02 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.461 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Quatre rius i la sèquia Monar IMATGE VIRTUAL: OLGA FELIP i JOSEP CAMPSQuatre rius i la sèquia Monar IMATGE VIRTUAL: OLGA FELIP i JOSEP CAMPS
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys > Les hortes > Notícies | 29·10·2015

El PSC acusa el govern de no demanar diners per millorar els rius i la séquia

DdG | Diari de Girona

El PSC de Girona ha denunciat que el govern de CiU no ha presentat al·legacions al Pla de Gestió de la Conca Fluvial de Catalunya (2016-2021) de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Si ho hagués fet, diuen, els veïns de Mas Ramada i Vila-roja podrien tenir el pont sobre l’Onyar i fer un carril bici des d’aquests barris fins al centre, tal com demanen les associacions de veïns. «Estic convençuda que l’equip de govern no té inconvenient que el pont que connectaria Vila-roja i Mas Ramada amb el Parc Científic i la Creueta es faci; per tant, entenc que no s’ha sol·licitat el finançament necessari per aquesta infraestructura assequible i necessària per oblit, fet que resulta del tot lamentable», ha indicat la portaveu socialista, Sílvia Paneque.

D’altra banda, el PSC alerta que, segons aquest Pla de gestió, es continuarà essent tolerant amb «l’incompliment constant del cabal mínim ecològic del Ter al seu pas per Girona». A més, critica que encara no s’hagin dut a terme accions concretes als Quatre rius i la séquia malgrat que ja s’ha anunciat diverses vegades.

Davant d’això, el PSC ha fet les seves pròpies propostes en matèria de rius: al Ter, tirar endavant les millores d’urgència compromeses a la Devesa i donar una continuïtat horitzontal entre Fontajau i el parc, posant especial cura a les seves ribes; a l’Onyar, naturalitzar els entorns des de Vila-roja i Mas Ramada fins a la plaça Catalunya; i a l’illa del Ter, fer-hi passeres visitables per a vianants.

També demanen que es refaci el sobre el riu i, al Galligants, recuperar-ne les fonts, ponts i memòria. Pel que fa a la séquia, creuen que s’ha de posar en valor el patrimoni de les antigues centrals elèctriques.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)