/Hemeroteca
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 23 juliol de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.782 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Hemeroteca > Retalls de premsa, ràdio, tv i internet | 07·06·2011

Premiats quatre treballs fets per centres escolars de Girona; l’Escola Josep Dalmau Carles de Can Gibert del Pla doblement guardonada

ACN |

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha guardonat els treballs de quatre centres escolars gironins que fan un anàlisi crítica dels mitjans audiovisuals. Es tracta de l’Escola Josep Dalmau Carles de del Pla, en educació infantil i primària, amb el segon premi per La ràdio a l’escola en el context del projecte d’immersió lingüística de centre i el tercer premi per La publicitat i els valors, per als alumnes de Primària del cicle mitjà i superior del mateix centre.

L’alumna Xènia Serrat Alcàcer, de l’Institut La Garrotxa d’Olot, ha obtingut el primer premi per Els guardians de la llibertat, per als alumnes d’ESO, i l’Institut de Castelló d’Empúries, ha aconseguit el segon premi per L’ull viu.

Un segon premi per al Dalmau Carles

En educació infantil i educació primària cicle inicial, l’Escola Dalmau Carles de s’ha endut el segon premi pel treball La ràdio a l’escola en el context del projecte d’immersió lingüística de centre. Els alumnes participen en una experiència radiofònica i s’ha premiat perquè és un projecte on es fa palesa la competència comunicativa audiovisual, on hi participa tot el centre durant tot el curs escolar, tot relacionant l’àrea curricular de llengua catalana amb el llenguatge propi de la ràdio, recorrent a una metodologia analítica i experimental amb una posterior fase de creació pròpia, tot desenvolupant petites produccions.

I, també, un tercer premi per a

El mateix centre ha obtingut el tercer premi en educació primària cicle mitjà i cicle superior per La publicitat i els valors. El jurat ha valorat el treball, que inclou activitats d’anàlisi i de reflexió sobre el llenguatge publicitari i sobre els valors que la publicitat duu implícits, finalitzant amb un procés d’elaboració d’espots publicitaris estàtics i dinàmics, i afavorint d’aquesta manera la competència comunicativa audiovisual.

Per la seva banda, el segon cicle d’ESO de l’Institut Castelló d’Empúries ha obtingut el segon premi per L’ull viu, el programa de televisió de l’Institut de Castelló d’Empúries. De 25 minuts de durada, s’emet mensualment durant el curs escolar i des del desembre de 2010. Segons el jurat, és un treball dirigit a conèixer i valorar de manera coherent i eficaç el mitjà de la televisió a través de la recerca d’informació, anàlisi i producció d’un programa televisiu, contribuint a la millora de la competència comunicativa audiovisual.

Per últim, l’alumna d’ESO Xènia Serrat Alcàcer, de l’Institut La Garrotxa d’Olot, ha guanyat el primer premi amb Els guardians de la llibertat. Es tracta d’un treball de recerca sobre sobre el tractament subjectiu dels programes de televisió relacionats amb els telenotícies, centrant-se en l’àmbit de la immigració i la joventut. El jurat ha destacat que és un treball d’educació en comunicació audiovisual molt rigorós, amb una estructura molt coherent. És el resultat d’una investigació sobre la manipulació informativa dels mitjans televisius molt acurada que es complementa amb la producció d’un fals telenotícies amb un tractament audiovisual amè i creatiu, que s’endinsa en un procés de reflexió col·lectiu molt enriquidor sobre l’objectivitat de les notícies que ens arriben a través dels informatius de les diverses televisions.

Arreu de Catalunya, s’han concedit divuit guardons en una cerimònia aquest dilluns al migdia a treballs sobre el procés d’elaboració de les notícies, el llenguatge radiofònic i el llenguatge publicitari, l’animació audiovisual, les sèries de ficció juvenils o sobre l’objectivitat informativa i el tractament de la immigració i la joventut. També destaquen treballs que adapten un conte al llenguatge cinematogràfic, la producció d’un programa de televisió que s’emet mensualment durant el curs escolar, la producció de novel·les radiofòniques o la creació d’un canal de televisió per internet sobre els projectes d’educació en comunicació.

En l’edició d’enguany, la vuitena, s’han presentat un total de 81 treballs. D’aquests, 54 corresponen a la categoria A, que premia escoles que hagin elaborat treballs sobre la percepció, l’anàlisi i la producció de continguts audiovisuals. Els 27 treballs restants s’han presentat a la categoria B, adreçada al professorat i que premia les propostes sobre educació en comunicació audiovisual en l’àmbit escolar i familiar.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)