/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.460 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2018-2015 :: Retalls de premsa | 12·04·2017

Pla integral St. Narcís: 15 anys per executar

Jordi Nadal | El Punt Avui

El futur Pla integral de, que ara es comença a treballar, trigarà 15 anys a executar-se i s’aniran planificant actuacions cada quatre o sis anys. El govern de Girona va convocar ahir les entitats i veïns al teatre del centre cívic per explicar-los el procés per a la configuració del pla integral, llargament reivindicat pel barri. La presentació va constar d’una explicació dels objectius que es persegueixen, les necessitats de participació que hi haurà per tirar-lo endavant, les fases que se seguiran i quines seran les taules de treball que es crearan. En darrer terme, es va presentar una diagnosi de la situació actual del barri separada per a cada una de les temàtiques.

Hi haurà set grups de treball

Un de social, d’educació i seguretat ciutadana. Un altre de territori, que inclou urbanisme i mobilitat. La tercera taula tractarà sobre cultura i esports. El quart grup serà sobre la promoció econòmica. El cinquè sobre el projecte ferroviari. El sisè grup, sobre sostenibilitat, i el setè, sobre la igualtat de gènere. Els ciutadans poden demanar formar part d’alguna de les taules (com a màxim, de dues). Tenen de temps fins al 28 d’abril. Hi haurà, però, una limitació en la dimensió dels grups, que seran com a màxim de quinze persones. La previsió del govern és que cap a final d’aquest any –el darrer trimestre– es pugui fer l’aprovació definitiva del pla integral per sessió plenària. Abans, però, caldrà recollir identificar les necessitats i potencialitats, recollir propostes, valorar-ne la viabilitat tècnica i presentar als veïns l’esborrany del pla abans de dur-lo a ple. Pel camí, però, ja es preveuen executar algunes accions. Les que siguin més urgents.

L’objectiu del pla és resoldre la complexa situació social i econòmica que viu el barri per millorar-ne la qualitat de vida. Això s’ha de fer a través d’una potenciació de l’activitat econòmica, la millora urbanística i la millora de la cohesió social.

El està format per tres grans nuclis: l’històric (el de les cases del grup), el sector Dominiques i l’àmbit sud. En total, hi viuen 12.516 persones, de les quals un 17% són més grans de 65 anys –el percentatge més gran de la ciutat–. Aquest percentatge creix si es té en compte només el sector del grup. El percentatge de persones immigrades és d’un 32,7% i hi ha fins a 427 famílies monoparentals. Al maig es farà la primera reunió de constitució i diagnosi.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)