/El soroll
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 22 setembre de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.843 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Prohibir tirar coets i petards tal com es fa ara FOTO: WEBProhibir tirar coets i petards tal com es fa ara FOTO: WEB
: : El soroll > Opinió | 25·06·2007

Petards, qui respecta els meus drets?

Llorenç Serra |

Un any més hem hagut de suportar, amb resignació, el bombardeig imparable dels petards i coets per celebrar la victòria del Real Madrid o del Barça -cosa més improbable, tot sigui dit- que sumada amb les diades de Sant Joan i de San Pere, els dies precedents i posteriors, resulta que tenim una setmana ben llarga plena d’ensurts a totes hores, fins i tot, en plena nit.

A més, com que bona part d’aquest petards o coets, els disparen petits i grans que -en general- no tenen cap mirament vers els demés, has de vigilar, tancar-te a casa o tenir sort perquè no te’n peti cap a prop o et toqui. Per cert, algú em pot dir a qui he de reclamar si un coet m’entra a casa?

Els ens municipals i autonòmics legislen i dicten normes per tal de minimitzar la fressa de les motos i vehicles i d’activitats molestes en general, ja que aquests sorolls ambientals afecten el sistema nerviós de bona part de la població i afecten la salut i el dret al descans de la població en general. En canvi no veig que facin res per restringir o evitar aquestes agressions a la població en general. Qui més en pateix les conseqüències d’aquest desori és la gent que està convalescent que és veu contínuament trasbalsada a totes hores, la gent gran, els més petits, la gent que s’espanta, la gent que no els agrada la fresa ni les explosions, la gent que ha d’anar a treballar de bon matí, als animals domèstics… plego, la llista es faria interminable.

A més a més, tot aquest desgavell descontrolat, provoca cada any centenars de cremats i ferits amb amputacions de dits, perforacions de timpans, etc. a part dels danys en el mobiliari públic i en el particular, alhora que provoca un bon nombre d’incendis en camps apunt de segar, boscos o en altres indrets.

Tota aquesta bogeria consentida no pot continuar

S’haurien de prendre mesures per minimitzar els danys i les molèsties que tota aquesta barbàrie provoca a la majoria de la població i que se la castiga innecessàriament.

S’hauria de prohibir tirar coets i petards tal com es fa ara, i s’haurien d’habilitar llocs espaiosos i lliures de vegetació per tal que aquells que volguessin gaudir de les estridències més demencials -es podrien, fins i tot, llençar els coets i els petards uns contra els altres- ho poguessin fer sense ferir l’intimat i el dret dels que hi estem en contra.

Llorenç Serra i Planella és veí de del Pla, Santa Eugènia de Ter

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)