/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 02 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.461 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Retalls de premsa | 24·09·2009

Patrimoni resol que no es poden construir pavellons a la Devesa: la Comissió de Patrimoni ha decidit no aprovar el projecte de l’Ajuntament

DdG |

DIARI DE GIRONA/ACN > La Devesa de Girona s’ha de mantenir com a jardí històric i no s’hi ha de construir un pavelló esportiu tancat. Aquest és l’acord de la comissió de Patrimoni que ha decidit no aprovar el projecte de l’Ajuntament de Girona en el qual preveien construir un pavelló a la Devesa. «No és l’espai per fer-hi un edifici tan voluminós», ha explicat el director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Miquel Sitjar. La Comissió tanca les portes a la construcció d’un pavelló perquè són equipaments que sempre precisen de volums molt notables. Sitjar ha explicat que la Comissió té «molt clar» que «no és possible» construir un equipament esportiu tancat a la Devesa.

El projecte del polèmic pavelló ha arribat a passar tres cops per la Comissió de Patrimoni abans que prenguessin una decisió. Finalment, ha rebut quatre vots en contra i dos a favor i hi ha hagut dues persones amb dret a vot que no ho han pogut fer perquè tenien algun tipus de vinculació amb el projecte. «No volíem que impugnessin el resultat», ha explicat Sitjar.

Els arguments de la comissió se centren en que un pavelló tan voluminós -3.200 m2 útils- «no té cabuda’ en un jardí històric catalogat com a bé cultural d’interès nacional. Sitjar ha explicat que la construcció de l’equipament no contribueix a millorar les característiques que fan que aquest parc s’hagi de protegir. «A la Devesa no pot anar-hi un edifici esportiu tancat», ha sentenciat Sitjar.

La construcció d’un pavelló a la Devesa ha despertat el rebuig de ciutadans, de l’oposició a l’Ajuntament de Girona i, fins i tot, d’un dels socis de govern (ICV). El projecte ha passat tres cops per la Comissió, les dues primeres vegades el van deixar sobre la taula a l’espera de rebre més informació per resoldre dubtes. Divendres -18 set.-, finalment, van arribar a un acord de no aprovació del projecte.

Miquel Sitjar ha explicat que durant el debat han analitzat altres volums i possibilitats de reducció però, segons la llei, els equipaments esportius sempre necessiten volums elevats i, per tant, la Comissió considera que «això no és possible» a la Devesa. Tot i que no tanquen les portes a que a la Devesa s’hi pugui construir algun edifici de planta baixa per a serveis, «no seria un equipament esportiu perquè necessita de volums grans».

El director de Cultura, Miquel Sitjar, ha explicat que ara l’Ajuntament de Girona pot recórrer la decisió davant el conseller o per via judicial. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)