/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 04 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.463 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Pla Educació i Convivència Sta. Eugènia·St. Narcís | 12·05·2008

Obertura de patis: bufen vents de deslleialtat
al Pla Educació i Convivència (PEiC)?

Martí Carreras |

Altre cop, quan menys t’ho esperes i menys falta ens fa, sempre hi haurà algú que voldrà penjar-se les medalles de la feina de tots.

Altre cop la notícia és: «L’Ajuntament de Girona obre més patis d’escoles durant l’horari extraescolar» (El Punt). Obviant, interessadament, que en aquest projecte (si més no pel que fa a les escoles del sector·Santa Eugènia), la participació dels veïns i del Pla Educació i Convivència (PEiC) Santa Eugènia·Sant Narcís ha estat molt gran.

Podem entendre que els patis de les escoles s’obrin conjuntament per ser un projecte de ciutat i que qui n’és responsable és l’Ajuntament, però també és cert que fa molt temps que tots els veïns reclamem solucions a la falta d’equipaments esportius i de trobada, i que hem treballat conjuntament des de les comissions (i subcomissions) del PEiC per fer possible un projecte que havia estat «desat al calaix».

Podem entendre que es vulgui fer una festa per donar a conèixer la iniciativa, el que no podem acceptar és que es faci malgrat les entitats juvenils i infantils dels barris no hi siguin presents. Per a nosaltres, la cohesió i participació veïnal és molt més important que el politiqueig. (Us convido a buscar com es va fer la presentació de l’obertura dels patis de les escoles Montfalgars i Mare de Déu del Mont ara fa dos anys, aleshores sí vam saber trobar l’equilibri de veïns i administracions!).

I no acceptem que es facin rodes de premsa o comunicats sense ni tant sols, no ja convidar, sinó ni esmentar als companys de viatge i al PEiC. Som molts, veïns, tècnics i responsables, que hem treballat perquè aquesta iniciativa sigui possible; i un signe d’identitat del treball del PEiC és la figura de l’educador que dinamitza l’espai (pel que fa a les tres escoles del sector: Mare de Déu del Mont -Sant Narcís-, Dalmau Carles -Can Gibert del Pla- i Santa Eugènia -Santa Eugènia-).

Martí Carreras i Planas és membre de l’AV del i del PEiC Sta. Eugènia·St. Narcís

:: NÚRIA TERÉS ESCRIU A ELDIMONI.COM
> Pla Educació i Convivència (PEiC): la complicitat imprescindible
[resposta a l’article de Martí Carreras]

:: Retalls de premsa

L’Ajuntament de Girona obre més patis d’escoles durant l’horari extraescolar

EL PUNT [11·05·2008] > L’Ajuntament de Girona ha ampliat des d’ahir -10 de maig- la iniciativa de Patis oberts, que consisteix a obrir els patis de les escoles fora de l’horari escolar. Fins ara només hi havia dues escoles on s’aplicava, però a partir d’ahir ja n’hi ha sis: el Migdia, el Col·legi Verd, el Carme Auguet, Santa Eugènia, el Dalmau Carles i el Mare de Déu del Mont. En aquests tres últims, a més, hi haurà un educador per dinamitzar els espais. Els patis de les escoles s’obriran les tardes dels caps de setmana i els dies laborables a partir de les cinc o les sis de la tarda en funció del centre i les seves activitats extraescolars. La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Núria Terés, ha explicat que l’objectiu és que la ciutadania també pugui utilitzar aquests espais públics: «Sobretot els patis on es poden practicar esports, ja que en barris on falten espais d’aquest tipus suplim així aquesta mancança.» Ahir s’havia de fer una festa per celebrar-ho al, però s’ha ajornat per mal temps fins a dissabte que ve -17 de maig- [O.M. · El Punt]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)