/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.460 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge de la inauguració de l'exposició L'avenç cap a la igualtat sota la mirada del jove FOTO: AJGIRONA.CATImatge de la inauguració de l'exposició L'avenç cap a la igualtat sota la mirada del jove FOTO: AJGIRONA.CAT
: : Eugenials > Pep Admetlla | 07·03·2013

L’exposició «L’avenç cap a la igualtat sota la mirada del jove» ha estat realitzada per joves gironins i l’eugenial escultor Pep Admetlla

El Dimoni |

La tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, va inaugurar l’exposició L’avenç cap a la igualtat sota la mirada del jove, al vestíbul del Teatre Municipal de Girona. Aquesta exposició consisteix en un recull dels treballs artístics que han dut a terme joves -entre el 18 de febrer i el 8 de març- emmarcats en la temàtica de la dona treballadora, i que han realitzat conjuntament amb l’artista eugenial Pep Admetlla, escultor i dissenyador industrial. Els treballs dels joves s’inspiren en el moviment americà del Pop Art, iniciat durant els anys 60 als Estats Units. Es tracta d’una exposició de gran format, amb panells grans que cobriran parets.

El programa «Joves per l’ocupació» atendrà a 120 joves en situació d’atur

D’altra banda, la regidora de Promoció i Ocupació, Madrenas, ha exposat en roda de premsa que fa uns mesos el Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona va dur a terme un estudi basat en una enquesta representativa a la població de la ciutat entre 16 i 64 anys per a conèixer la realitat socioeconòmica i sociolaboral a Girona. Aquest treball confirmava la tendència general que la taxa d’atur és significativament més elevada entre la població amb baixa qualificació acadèmica. En aquest sentit, i si ens remetem als resultats que es van obtenir de l’enquesta, el nivell formatiu és un dels indicadors que millor expliquen la situació laboral dels entrevistats, de manera que a mesura que augmenta el nivell formatiu de la població, també ho fa el percentatge d’ocupats. Tant és així, que aproximadament el 38% de les persones amb estudis primaris a la ciutat de Girona estan en situació d’atur, mentre que només es troba en aquesta situació el 10% de les persones amb estudis universitaris.

Pel que fa a la població més jove, el 21% dels joves d’entre 16 a 25 anys a Girona compta amb un nivell formatiu màxim assolit de graduat en ESO o inferior. D’altra banda, la taxa d’atur dels joves menors de 25 anys a la ciutat és de gairebé el 53%.

Si a aquestes dades hi afegim els índexs de fracàs escolar que hi ha actualment entre els joves, caldrà enfocar les polítiques actives d’ocupació a fomentar el seu retorn al sistema educatiu reglat per tal d’incidir positivament en el seu futur professional. En aquest sentit, i tal com afirma la regidora Madrenas, “la millora del perfils ocupacionals de les persones joves s’ha convertit en un dels principals reptes actuals, i és absolutament necessari en aquests moments dur a terme accions adreçades a acompanyar, orientar, dotar de recursos i motivar a les persones joves i familiars/tutors, en el camí de construcció del seu perfil professional”.

Tot plegat per tal d’incrementar les possibilitats d’èxit en la inserció al mercat de treball a curt i llarg termini, mitjançant la creació i l’acompanyament en itineraris específics i individualitzats, que dotin de sentit i il·lusió el projecte vital de les persones joves en risc d’exclusió social.

Enguany, el Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona, està duent a terme el programa Joves per l’ocupació, de suport a l’experiència pràctica de les persones joves desocupades que combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses, facilita la seva inserció laboral i fomenta el seu retorn al sistema educatiu.

Els destinataris del programa són les persones joves d’entre 16 i 25 anys en situació d’atur amb dèficits formatius i baixa qualificació, o sigui, aquelles no disposen del graduat en ESO i les que, tot i haver-lo obtingut, no han continuat amb els estudis postobligatoris i han abandonat el sistema educatiu reglat.

Dins aquest programa s’atendran un total de 120 joves, tutoritzats per un grup de 6 tècnics i tècniques d’ocupació. Per dur a terme el procés selectiu s’ha contactat amb 392 joves (aproximadament el 85% són de la ciutat de Girona i el 15% restant de l’àrea urbana de Girona), derivats de l’Oficina de Treball del SOC, dels Serveis Socials d’Atenció Primària del municipi, d’escoles i instituts de la ciutat de Girona, d’escoles d’adults i d’altres institucions que atenen joves.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)