/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Cultura > Arquitectura i urbanisme | 23·07·2010

Les obres de la Marfà al 45% i acabaran en 1 any

Retalls de premsa |

DIARI DE GIRONA > Les obres per convertir la Marfà en un centre cívic i cultural ja estan pràcticament a la meitat. «Entre el 40% i el 45%», segons l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, que ahir va visitar les obres acompanyada del tinent d’alcalde d’Urbanisme, Joan Pluma. Els treballs de rehabilitació de l’antiga fàbrica tèxtil van començar el 8 de gener després de molts anys d’espera i «van a bon ritme», ja que no han sortit entrebancs. Segons les previsions, l’obra ha d’estar entregada el mes de juliol, justament d’aquí a un any. Recentment, també s’han aprovat els projectes d’urbanització dels carrers de l’entorn, que passaran a ser pacificats i integrats en una plaça que unirà la Marfà amb.

De moment, ja és ben visible la construcció que s’ha aixecat al costat de l’antiga factoria, que serà una sala polivalent, on es preveuen fer diferents activitats com ara conferències, teatre tradicional i contemporani, cinema, exposicions, ball, sopars i banquets.

Pel que fa a la nau principal, hi haurà diferents serveis distribuïts en tres plantes. A la planta baixa hi haurà el bar-cafeteria. També hi haurà gran part de la biblioteca: l’apartat de la música, els diaris i les revistes, així com la zona de treball i de repòs. A la primera planta hi haurà el fons general, l’àrea infantil i els dipòsits. Al pis superior hi haurà bucs per als grups de música (vuit per a assajos i dos per a enregistraments) i una sala polivalent auxiliar.

En un dels laterals de l’antiga fàbrica, a tocar de la sèquia, s’hi mantindran diverses turbines del segle XIX que van fer funcionar la factoria pràcticament fins als anys cinquanta. [T.C.C. · Diari de Girona]

Del tèxtil a la vida social i cultural

EL PUNT > El juliol de 2011 el projecte perquè l’antiga fàbrica tèxtil Marfà, a de Ter de Girona, es reconverteixi en un nou referent per al barri amb el nou centre cívic i cultural serà una realitat. Així ho va advertir ahir -22 de juliol- l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, en una visita d’obres que es va fer a la nau industrial, situada a tocar de les hortes de i que aprofitava la força de l’aigua de la sèquia per funcionar. Els treballs van començar a principi d’any i en aquest moment «s’han executat entre el 40 i el 45% dels treballs», va estimar Pagans. Una de les novetats és l’edifici annex que es construeix ocupant part de la plaça exterior, que servirà de sala polivalent per a, amb una capacitat per a unes 120 persones.

L’entrada a la nau industrial permet comprovar l’aspecte diàfan de la nau, ara buida i que només fa uns anys era plena de màquines de la indústria tèxtil que funcionaven gràcies als embarrats i a les produccions en línia que el sistema de treball obligava a tenir. La planta baixa estarà ocupada en part per la Biblioteca Salvador Allende, que tindrà continuïtat a través d’una escala al primer pis, on es concentraran espai com sales d’estudis o aules d’informàtica. En total, la biblioteca disposarà d’uns 900 m2 de l’espai.

A la mateixa planta baixa s’hi situarà el bar del complex, que ha d’ajudar a fer més barri i a unir els espais del centre cívic de amb la recuperada Marfà, sobretot, gràcies al projecte de reducció del trànsit que es farà al voltant de i que servirà per enllaçar més els dos edificis.

A la segona planta és on hi haurà els bucs d’assaig per a grups musicals, unes estructures que ja són visibles amb l’avenç de les obres. El projecte dels arquitectes Carme Ribas i Pere Joan Ravetllat i Olga Schmid preveu aprofitar l’estructura de la coberta perquè quedi sempre visible i recordi el passat industrial de l’edifici. Es tracta d’una inversió de 4,3 milions d’€ que és, sense cap mena de dubte, la joia de la corona del projecte del Pla de barris, això sí, d’un projecte que s’està executant durant la pròrroga del mateix pla i que es culminarà amb part de pressupost municipal fins a cobrir tot el cost del projecte. [Dani Vilà · El Punt]

La Marfà: dotze anys ens contemplen

EL DIMONI > El 1998, l’alcalde de la ciutat de Girona, Joaquim Nadal, escrivia en El Punt un llarg article on definia (malgrat titular que així obria «un debat») que és el que enquibiríem a la

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)