/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.334 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

> Els últims de la Colònia Marfà FOTO: ROSA M. OLIVERAS> Els últims de la Colònia Marfà FOTO: ROSA M. OLIVERAS
: : Cultura > Arquitectura i urbanisme | 05·12·2009

Les obres a la Marfà no poden començar perquè hi viu una parella: es busca solució de consens

Dani Vilà |

EL PUNT > L’inici de les obres de rehabilitació de l’antiga fàbrica Girona s’estan retardant perquè uns extreballadors d’aquesta indústria encara viuen en una casa de l’antiga colònia que també està afectada pel projecte de remodelació. L’Ajuntament està negociant una solució amb el matrimoni, però es torna a endarrerir l’esperada actuació.

S’hauria d’haver acabat aquest setembre, però l’esperada remodelació de l’antiga fàbrica Marfà, situada al barri de de Girona, encara no ha començat. L’entrebanc amb què s’ha trobat ara el consistori és el fet que uns extreballadors de la fàbrica viuen encara en una de les cases que van formar l’antiga colònia.

Els responsables de l’obra es neguen a firmar el replanteig del projecte que permetria començar els treballs fins que no s’hagi resolt el conflicte amb aquests veïns. El regidor d’Urbanisme, Joan Pluma, admet que «s’està treballant en la recerca d’una solució per al matrimoni» i permetre l’inici dels treballs. Pluma afirma que els treballs podrien començar «sense afectar els veïns», però la remodelació global de l’edifici podria posar en perill la seguretat d’aquests veïns.

Tenint en compte que es tracta d’una parella molt gran, l’Ajuntament no vol optar pel desnonament, sinó per buscar una solució pactada entre les parts. L’Associació de Veïns considera que el motiu del nou retard demostra una falta de planificació, i considera que l’Ajuntament s’havia d’haver adonat abans de la presència d’aquesta parella d’extreballadors de l’antiga fàbrica.

La conversió de la Marfà en un centre lúdic, social i cultural és un dels projectes principals del pla de barris i representa una inversió de 4 milions d’€ i dos anys d’obres.

48 anys a la fàbrica

El periòdic digital eldimoni.com va publicar fa uns anys un reportatge a la parella d’extreballadors de la fàbrica Marfà. Manel Ramió i la seva esposa, Lluïsa Ruhí, treballaven a la fàbrica, que en alguna època de la seva història va arribar a tenir uns 150 treballadors. En aquell reportatge, Ramió recordava que va treballar durant 48 anys a l’empresa, on va començar amb només 14 anys. El fet de tenir l’habitatge al carrer Baix comportava que quan la fàbrica funcionava hi fos constant el soroll de les contínues, dels aspis i de les cardes de fil. En aquella visita per les instal·lacions, el matrimoni aplaudia el projecte per recuperar la fàbrica per al barri. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)