/Metròpoli
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 30 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.458 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El nou Centre cívic de l'esquerra del TerFOTO: JOSEP ANTONI DOSILEl nou Centre cívic de l'esquerra del TerFOTO: JOSEP ANTONI DOSIL
: : Metròpoli > Girona | 08·02·2008

L’AV Germans Sàbat prepara un llibre dels
50 anys del «poble» del Grup d’Habitatges

Pere Montalbán |

El passat divendres -8 de febrer- l’Associació de Veïns Germans Sàbat i Polígons va celebrar al nou Centre cívic el Ter un acte de presentació, obert als mitjans de comunicació i als veïns interessats, de les activitats programades amb motiu de la celebració, el mes d’octubre d’enguany, del 50è aniversari de la instal·lació dels primers veïns a les noves cases del Grup d’Habitatges Germans Sàbat, construïdes l’any 1958 pel Patronato Provincial de la Vivienda de Gerona dins del, aleshores, terme municipal de Sant Gregori.

Els actes programats són diversos i tenen el punt culminant en la Festa Major d’enguany -13,14 i 15 de juny- de la mà de l’AV i les diverses associacions que treballen al barri i amb les quals es concretarà el calendari.

A banda d’aquestes activitats, un dels projectes que estem treballant és l’elaboració d’un llibre que resseguirà els orígens i l’evolució del barri fins a l’actualitat, combinant la recerca documental i bibliogràfica, amb la col·laboració dels veïns i les persones interessades, i que duu per títol Germans Sàbat 50 anys de poble (1958-2008).

Com va remarcar el president de l’AV, Jesús Vico, «es tracta d’una publicació divulgativa, amb nombroses imatges, que estem treballant conjuntament els membres de la Junta directiva de l’AV i els historiadors Jaume Prat, Jordi Busquets i Jordi Pericot, i que incorporarà tots els aspectes relacionats amb la planimetria. El treball de l’equip, així com la preparació del llibre, està coordinat pel vicepresident de l’AV, Pere Montalbán».

La finalitat d’aquest llibre no és altra que sigui un autèntic recull de la història del barri de Germans Sàbat i els Polígons, i per això ja hem fet nombroses crides a la participació dels veïns, tant pel que fa a que expliquin les seves vivències i que aportin imatges o tot allò que considerin convenient per il·lustrar aquests 50 anys de vida.

Pere Montalbán Riuz és el vicepresident de l’AV Germans Sàbat

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)