/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 03 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.462 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Antiga capella de la plaça de toros de Santa Eugènia de Ter FOTO: ARXIU EL DIMONIAntiga capella de la plaça de toros de Santa Eugènia de Ter FOTO: ARXIU EL DIMONI
: : Opinió > Des d'aquí mateix | 24·12·2012

L’altra cara de la llei d’educació

Joel Medir |

A part de la qüestió lingüística, la LOMCE té altres directrius que no es poden ignorar. Com tot bon govern dels que es fabriquen actualment, les lleis de l’anterior executiu s’han d’adaptar a la ideologia del nou, a banda dels possibles encerts de les anteriors lleis.

El primer i principal objectiu era acabar amb l’assignatura anomenada Educació per a la ciutadania. Una assignatura amb nom ambigu que pretenia ensenyar valors com el respecte a les persones, independentment de la seva ètnia, cultura o tendència sexual. Com que això era insuportable per alguns sectors de l’Església catòlica, han reforçat l’assignatura de Religió, on s’ensenya només el pensament catòlic. En aquest cas, no els ha costat gens obviar el principi constitucional d’aconfessionalitat. Tot això, en una societat plural on cal entendre les múltiples formes de fe que ens envolten i que han marcat la història tant de Catalunya com d’Espanya. A més a més, amb la unificació de les matèries troncals (com ara Geografia, Matemàtiques i Història), que entren en els exàmens de final de cada cicle i que posarà el ministeri d’Educació, els continguts d’Història tornaran a parlar de l’imperio espanyol.

També volen canviar la sempre discutida selectivitat per dos exàmens, abans de poder accedir a la universitat. Sembla que un dia de nervis dels alumnes era massa poc, i ara cada centre educatiu superior haurà de preparar una altra selecció dins dels seleccionats.

Però, abans de tot això, a la tendra edat de 15 anys, ja hauran de decidir quin volen que sigui el seu destí. Un destí entre la universitat i la Formació Professional. En aquesta edat i en plena crisi econòmica, no seria d’estranyar que els nens de famílies amb menys recursos optessin directament per la segona opció. Però, en tot cas, si tinguessin la temptació universitària, ja els posarien barreres abans de poder entrar-hi, amb les apujades taxes universitàries.

En conclusió, un intent de fer una educació selectiva i classista. Una llei d’educació que serveix per augmentar la distància entre rics i pobres un cop més i, de passada, fer servir com a base ideològica la frase predilecte dels bisbes espanyols: “Espanya será católica o no será”.

Joel Medir i Hereu és veí de la,
llicenciat en periodisme i exalumne de l’IES i del Col·legi Montfalgars

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)