/Esports
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 08 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.347 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Esports > Bàsquet a Santa Eugènia de Ter i Girona | 10·04·2012

L’Ajuntament de Girona em nega el dret a participar al·legant que és poc pràctic: visca la «democràcia participativa» d’aquest Ajuntament

Miguel Garcia |

El passat 5 de gener, atenent al Dret de petició que preveu el Reglament regulador de les institucions de la participança de l’Ajuntament de Girona, vaig sol·licitar formalment, mitjançant instància al registre municipal, la participació de l’entitat que represento (CESET – Club Esportiu de Ter) en la redacció de les bases que han de regular el Programa de vacances 2012. Concretament, la petició demanava estar informat prèviament i la possibilitat d’emetre esmenes, d’igual forma que es fa en la redacció de moltes convocatòries públiques, en la redacció de las bases que han de regular el funcionament dels casals d’estiu. La meva sorpresa ha estat comprovar que -el passat 9 de març- l’Ajuntament de Girona aprova les bases del Programa sense, ni tan sols, donar resposta a la petició formulada per escrit.

Consultant la wikipedia he pogut comprovar que no sóc jo el que està equivocat; participació ciutadana es defineix com el conjunt d’accions i actuacions que pretenen impulsar el desenvolupament local i la democràcia participativa mitjançant la integració de la comunitat en el fer polític. La participació està basada en el conjunt de mecanismes que han de permetre a la població tenir accés a les decisions del govern de forma independent i sense tenir que formar part de l’administració pública o d’un partit polític.

Doncs, aquest Ajuntament, no ho entén així, la resposta rebuda per part de la regidora de Joventut, Roser Urra, una vegada vaig expressar-li el meu desconcert per no atendre la petició, ha estat:

1. Que la meva petició ja havia estat atesa mitjançant una reunió que varem tenir (per demanar-me disculpes) el 14 de març. Sí, ho he dit correctament, el 14 de març, una setmana desprès d’haver aprovat unilateralment les bases.
2. Manifestar per escrit que “preveure un sistema més elaborat de redacció de les bases, eventualment amb processos de presentació d’esmenes, és poc pràctic”.

I, doncs, em pregunto:

Quan considera l’Ajuntament de Girona que hem de participar les entitats i els ciutadans? De que serveis el Reglament de participança que va aprovar l’Ajuntament si no es respecta? Que entenen per participació?

Els que ja tenim una edat estem acostumats a la prepotència de les dretes, sabem el que és obeir i callar. El que no podem és aguantar que aquests governants encara justifiquin les seves actituds prepotents al·legant la complexitat de la democràcia i ens prenguin per idiotes. No, senyors regidors, això no es fa així.

Miguel Garcia Veigas és secretari del Club Esportiu de Ter (CESET) i veí

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)