/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 30 juny de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.124 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler -al centre de la imatge- a la parròquia de Santa Eugènia de Ter FOTO: EL DIMONIL'abat de Montserrat, Josep Maria Soler -al centre de la imatge- a la parròquia de Santa Eugènia de Ter FOTO: EL DIMONI
: : Eugenials > Veïns eugenials | 11·06·2012

L’abat de Montserrat i eugenial Josep M. Soler denuncia que la crisi la mouen els especuladors

EFE |

L’abat de Montserrat, el monjo eugenienc Josep María Soler, denuncia que darrere de la crisi hi ha “gent sense cara” que “no ha estat escollida democràticament per ningú” i que mou els fons d’especulació amb els quals “marquen les grans línies de l’economia i per tant de la política”.

En una entrevista que publica el butlletí Crit Solidari, que edita l’equip de la pastoral obrera del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, l’abat de la comunitat benedictina de Montserrat confia que aquesta crisi “sigui una ocasió per trobar una societat més justa i solidària”.

El monjo benedictí creu que “el problema és com arribar als quals realment mouen els fons d’especulació que hi ha darrere de tota la crisi, com fer-ho per trencar els canals que tenen per imposar-se”. “Perquè hi ha una guerra soterrada entre interessos molt poc transparents davant els que els governs són impotents”, va explicar.

Pel que fa a les persones immigrades, un dels col·lectius que més està patint la crisi, l’abat de Montserrat opina que “tenen els mateixos drets i deures fonamentals que nosaltres i és legítim que si al seu país no troben un nivell de vida just, ho busquin en un altre lloc”.

“Per tant, jo crec que aquí no se’ls pot marginar, ni deixar com a ciutadans de segona”, va afegir Soler respecte als immigrats.

No obstant això, davant la immigració, l’abat es planteja una altra qüestió: “De quina manera podem mantenir la nostra identitat com poble i com cultura; com podem acollir-los i fins on cal respectar la diferència. Nosaltres venim d’una tradició cristiana”, va reblar l’abat de Montserrat.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)