/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

A la imatge, David Pradas en un taller d'autoconstrucció FOTO: AUTOCONSTRUCTORA la imatge, David Pradas en un taller d'autoconstrucció FOTO: AUTOCONSTRUCTOR
: : Cultura > Arquitectura i urbanisme | 23·03·2013

La Xarxa EcoArquitectura organitza un curs d’autoconstrucció bioclimàtica i eficient

David Pradas |

Volem visitar exemples reals de autoconstrucció i també fer una repàs de l’arquitectura bioclimàtica en general per poder trencar tabús i prejudicis que puguin existir.

EL PASSAT DISSABTE 23 de març

El 23 de març comença la 3a edició del Curs d’autoconstrucció bioclimàtica, a Sabadell per primer cop, concretament a Can Capablanca. Aquest és un curs per als que voleu construir-vos o reformar una casa amb materials naturals i criteris de bioconstrucció, per aconseguir tenir una casa confortable, econòmica, saludable i eficient.

Amb el curs tenim la intenció d’informar de les diferents tècniques de bioconstrucció que existeixen: terra crua, pedra, fusta o palla. També volem plantejar tot el que representa ser autoconstructor, les responsabilitats i els costos, tant econòmics com personals.

El curs està organitzat per la Xarxa EcoArquitectura, equip de tècnics que ens dediquem professionalment a la construcció bioclimàtica i que actualment ja portem obres d’autoconstrucció, però volem potencia-ho per donar dignitat i qualitat a una activitat que des de sempre ha existit al nostre país, l’autoconstrucció.

Autoconstructor Xarxa EcoArquitectura

Autoconstructor és una associació que ha nascut de l’EcoArquitectura Xarxa Gabi Barbeta, amb la intenció de fomentar l’autoconstrucció bioclimàtica. A partir de la formació, de l’intercanvi i de la difusió d’una informació contrastada i lliure d’interessos comercials, volem fer més accessible un habitatge de qualitat, respectuós amb l’entorn i saludable.

En l’actualitat portem la direcció, com a Xarxa, de set obres d’autoconstrucció bioclimàtica, també fem tallers més específics: de revestiments, de construcció d’un forn solar o de construcció d’una cúpula amb superadobes… però volem difondre l’autoconstrucció bioclimàtica en entorns urbans perquè la gent sàpiga que la construcció bioclimàtica pot ser una realitat, també, a la ciutat.

Podeu trobar tota la informació a > autoconstructor.com

David Pradas Ruiz és arquitecte tècnic i veí del
[davidpradas(arrova)ecoarquitectura.info]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)