/Metròpoli
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.460 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Metròpoli > Palau-sacosta | 23·03·2006

La política d’habitatge de l’Ajuntament de Girona

Jordi Navarro |

En relació a les obres de construcció de xalets d’alt nivell a la zona residencial del Mas Palahí amb parcel·les mínimes de 800 m2 al barri de Palau-sacosta, des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) posem en dubte el model de cohesió social i les polítiques d’habitatge dutes a terme pel consistori gironí i el seu equip de govern.

Donada l’actual conjuntura econòmica i social en que l’accés a l’habitatge s’ha convertit en una greu problemàtica social, considerem una incongruència i una contradicció de l’equip de govern de la ciutat aquesta operació de claríssima especulació immobiliària i que privilegia les persones amb nivells de renda més elevada. Novament el regidor d’urbanisme Joan Pluma queda en evidència, els fets el delaten, ja que tota la retòrica pel que fa als drets queda en paper mullat amb aquest operació especulativa que consolida encara més la imatge de Girona com a ciutat pija i elitista, paradigma del PSOE-PSC de Girona.

Sovint, des dels partits del govern local, s’ha fet un discurs oficial a favor del dret a l’habitatge, però la praxi ha demostrat que no hi ha voluntat política per revisar el Pla General i garantir el dret a l’habitatge a tothom. Aquesta operació immobiliària està molt lluny del que hauria de ser una política d’habitatge realment d’esquerres. A més, aquest model de creixement, basat en la construcció de cases unifamiliars amb jardí és extensiu, consumeix molt de sòl i és un paradigma d’insostenibilitat.

Des de la CUP valorem molt negativament la construcció d’aquests xalets de luxe i ja avancem que continuarem la campanya de mobilització ciutadana en defensa del dret a l’habitatge, donat que considerem del tot insuficients les mesures previstes pel govern de l’Ajuntament de Girona per garantir el dret a l’habitatge.

Jordi Navarro és portaveu de la CUP (Candidatura d’Unitat Popular) de Girona

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)