/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 26 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.393 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Pla Educació i Convivència Sta. Eugènia·St. Narcís | 06·06·2012

La Mancomunitat Santa Eugènia·Can Gibert, davant l’anunci que la Generalitat no abonarà el 63% del conveni dels plans educatius d’entorn

Mancomunitat |

Les entitats participants en el Pla Educació i Convivència (PEiC) Santa Eugènia·Sant Narcís i el conjunt de la Mancomunitat·Can Gibert mostren la seva perplexitat i queixa davant l’anunci que el Departament d’Ensenyament la Generalitat no abonarà la part pendent del conveni del curs actual 2011-2012 dels Plans Educatius d’Entorn, segons ha anunciat l’Ajuntament de Girona.

El Departament d’Ensenyament ha comunicat que, a causa de no haver-se signat el conveni entre la Generalitat i el Ministeri de Treball, el Departament no pagarà a l’Ajuntament la quantitat global signada per al curs 2011-2012: només farà el pagament de la 1a bestreta, el 37%, però no farà efectiu el 63% restant. En el cas del Pla Educació i Convivència (PEiC) suposa deixar d’ingressar 28.000 € d’un pressupost que, donades les circumstàncies, ja havia estat retallat prèviament.

La perplexitat ve donada pel fet que a primers de maig, o sigui amb el curs pràcticament acabat, se’ns comunica que activitats que ja han estat realitzades durant el curs o activitats ja concertades per al final de curs i per a l’estiu no rebran la subvenció prevista. Hi ha deutes pendents que tenen les entitats amb tercers, en altres casos les entitats han avançat els diners o caldrà deixar de fer activitats d’estiu. Per aquest i altres motius, les entitats encara no han signat, i per tant no han cobrat, els seus convenis del curs 2011-2012 amb l’Ajuntament. Aquestes activitats van orientades a promoure activitats socioeducatives que facilitin la integració i cohesió de totes les persones que viuen als nostre barris o a disminuir el preu de les activitats normalitzades per facilitar la participació de tots els infants i joves. També és de remarcar que, tot i que es forneix amb un altre pressupost, l’entitat de monitoratge que porta a terme els tallers d’estudi assistit no cobra des del mes de maig.

No és just que donada l’època que estem, les activitats que puguin quedar més afectades siguin les d’estiu; activitats per a infants i joves que es troben a les places, casals i tallers lingüístics… donat que són les que encara s’han de realitzar o activitats de la programació de la Festa Major de del setembre, amb un fort caràcter integrador. Tampoc tenim cap certesa envers el curs vinent i menys veient aquest precedent.

Les entitats creiem que en temps de crisi és més important que mai no desatendre els projectes educatius i de cohesió social dels territoris. Les entitats ja aportem molts recursos humans i també fem esforços econòmics per fomentar i mantenir aquesta mena d’accions. Per tant, demanem que les administracions es posin d’acord per prioritzar i mantenir aquestes d’activitats que tenen per objectiu primordial la cohesió social i la integració dels nostres barris.

Fent pública la nostra queixa i demanda, les entitats i plans d’entorn d’altres territoris també poden expressar les seves i sumar en la reivindicació del manteniment d’aquestes importants accions socioeducatives.

Santa Eugènia de Ter, 1 de juny de 2012

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)